Ontdek de wereld van Vincent van Gogh – Van Gogh Museum

Illustratie door Jantien Baas: Ontdek de wereld van Vincent van Gogh – Van Gogh Museum

Nederlandse schilders zijn wereldberoemd en de állerberoemdste van allemaal (en de allerduurste) is Vincent van Gogh, die helaas zelf nooit van zijn succes heeft mogen genieten.

De medewerkers van het al bijna even beroemde Van Gogh Museum in Amsterdam hebben de koppen bij elkaar gestoken en dit buitengewone boek gemaakt waarin je van alles leert over de schilder, zijn verschillende periodes, de plekken waar hij heeft gewerkt en natuurlijk zijn werk zelf.

Ontdek de wereld van Vincent van Gogh - Van Gogh Museum

Met zo’n ijzersterk team van deskundigen hoef je niet te vrezen voor de kwaliteit van de inhoud. Gelukkig hebben ze naast een berg informatie ook heel veel creativiteit in het boek gestopt.

Zo leer je niet alleen over het leven van Vincent, maar ook hoe je zelf kunst kunt maken, hoe je kleuren kunt gebruiken, er worden tips gegeven om zelfportretten te maken en je leert dat mooie schilderijen maken begint met goed kijken.

Ontdek de wereld van Vincent van Gogh - Van Gogh Museum

Uiteraard gebruikt het boek Vincent’s leven als de kapstok waaraan alle informatie over hem, en de schilderkunst in het algemeen, wordt opgehangen en dan zie je ook heel duidelijk de verschillende periodes terug die in zijn werk goed te herkennen zijn.

Zo worden we langs zijn eerste werk in het druilerige Nederland gevoerd, langs het beginnende warme kleurgebruik in zijn vroege periode in Parijs tot de uitzinnige heldere kleuren in Arles en de bijna psychedelische werken die hij maakte na zijn opname in de inrichting in Saint-Rémy.

Ontdek de wereld van Vincent van Gogh - Van Gogh Museum

Bomvol informatie over Vincent, zijn leven en zijn werk, maar óók over het creatieve proces en hoe zelf in de voetsporen te treden van de wereldberoemde kunstenaar. Zo is dit een boek geworden dat niet alleen over Vincent van Gogh gaat, maar ook over de schilderkunst in het algemeen.

Mooie afbeeldingen, fijn geschreven teksten, leuke opdrachten en natuurlijk de fantastische schilderijen van Van Gogh zelf, een aanrader voor iedereen die ook maar een klein beetje creativiteit ambieert.

Er is zeker geen tekort aan boeken over Vincent van Gogh, desondanks is dit een zeer welkome toevoeging aan die verzameling!

Titel:  Ontdek de wereld van Vincent van Gogh
Auteur: Van Gogh Museum
Uitgever: Rubinstein
ISBN: 9789493070240
Verschijningsdatum: november 2019
Bladzijden: 64
Afmetingen: 227 x 285 x 9 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 12,95

Website auteur: vangoghmuseum.nl

Koop 'Ontdek de wereld van Vincent van Gogh' bij Paagman.nlVind 'Ontdek de wereld van Vincent van Gogh' in de bibliotheek