Ontdek je stad – Martine Sluijter & Maartje Kuiper

Illustratie door Jantien Baas: Ontdek je stad – Martine Sluijter & Maartje Kuiper

Hoe goed ken je je eigen stad eigenlijk? Leidt jij ook aan de afwijking dat je de bezienswaardigheden in je eigen stad (een rondleiding door de 2e kamer, de beklimming van de Dom, of een boottochtje door de grachten) nog nooit hebt gedaan/gezien? Dan is er voor jou nu het perfecte boek om je eigen stad toch een stuk beter te leren kennen!

Door middel van een hele berg verschillende expedities kun je op ontdekkingstocht door je eigen (of iemand anders z’n) stad en zul je hem in een heel nieuw licht zien.

Ontdek je stad - Martine Sluijter & Maartje Kuiper

Uitgeverij Snor staat er om bekend dat ze eigenwijze boeken uitgeven en deze past perfect in dat rijtje. Door net even anders naar je omgeving te kijken en activiteiten te ondernemen waardoor je dat vanzelf gaat doen, geeft dit boek je een hele nieuwe kijk op je bekende buurt.

Van het tekenen van de skyline en het maken van een boomspiegel tuintje tot het maken van een kaart van je stad en het zoeken van gezichten in objecten in je omgeving. Activiteiten zijn er meer dan genoeg en voor iedereen zijn er leuke opdrachten te vinden, of je nou iets actiefs of creatiefs wilt doen.

Ontdek je stad - Martine Sluijter & Maartje Kuiper

Het boek is verdeeld in 7 hoofdstukken met daarin thematisch verzamelde opdrachten, zo gaat er een hoofdstuk over je directe omgeving, maar is bijvoorbeeld natuur in de stad ook een onderwerp. De kleurige en speelse illustraties van Maartje Kuiper, die de pagina’s in het boek opfleuren, maken dit een heel vrolijk boek.

Schrijfster Martine Sluijter is een Ruimtelijk regisseur in Utrecht en weet dus alles van steden en de inrichting van wijken, parken en andere stadse locaties. De expedities die ze heeft bedacht voor dit boek maken dan ook dat je op een hele nieuwe manier naar de bekende ruimtes gaat kijken en hopelijk meer waardering gaat opbrengen voor je omgeving.

Ontdek je stad - Martine Sluijter & Maartje Kuiper

Een heel grappig en onconventioneel boek dat met originele activiteiten en spannende expedities je kijk op je bekende omgeving op zijn kop zet. Een echte aanrader, met expedities die voor jong en oud geschikt zijn, of je nou iets actiefs, iets creatiefs of juist een gek spelletje wilt doen.

(De expedities uit dit boek zijn natuurlijk niet verplicht om uit te voeren in een stad, ook voor dorpsbewoners zijn de opdrachten zowel leuk als leerzaam!)

Titel: Ontdek je stad
Auteur: Martine Sluijter
Illustraties: Maartje Kuiper
Uitgever: Uitgeverij Snor
ISBN: 9789463140126
Verschijningsdatum: maart 2016
Bladzijden: 128
Afmetingen: 241 x 162 x 15 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 9,99

Website illustratrice: maartjekuiper.nl

Koop 'Ontdek je stad' bij Paagman.nlVind 'Ontdek je stad' in de bibliotheek