Pages & Co – Matilda en de boekdwalers – Anna James

Illustratie door Jantien Baas: Pages & Co – Matilda en de boekdwalers – Anna James

Matilda trekt zich het liefst terug in een boek in de boekenwinkel van haar grootouders, waar ze eindeloos door de boekenkasten kan dwalen, maar dan ontmoet ze ineens allerlei vreemde meisjes in de winkel.

Meisjes die zo lijken te zijn weggelopen uit een paar van haar favoriete boeken, maar wanneer de eigenaardige Alice haar mee vraagt naar een theepartijtje begint het pas echt heel raar te worden.

Pages & Co - Matilda en de boekdwalers - Anna James

Ben je gek op lezen dan is dit het perfecte boek voor jou! Lekker dik, een goede spanningsboog en een verhaal dat vooral echte boekenwurmen bijzonder zal aanspreken, want wie wil er nou niet zelf in zijn favoriete boeken ronddwalen?!

Het is niet het eerste boek waarin de hoofdrolspeler de vaardigheid heeft om in een boek te stappen, maar wel het boek met het meest doordachte, spannende en kundig opgezette verhaal. Een verhaal vol mysterie en eigenaardige personages dat zonder moeite een langdurende serie zou kunnen gaan worden.

Pages & Co - Matilda en de boekdwalers - Anna James

Heel langzaam wordt in dit boek een tipje van de sluier opgelicht. Tegen de tijd dat Matilda de geboden van het boekdwalen ontdekt zit je volledig in het verhaal en ben je razend nieuwsgierig om er achter te komen wat er nou met haar moeder is gebeurt.

De vele illustraties in het boek in combinatie met de soms dartele manier waarop de letters over de bladzijden vliegen geven het soms toch behoorlijk spannende boek een speels element mee. Achterin het boek worden de boeken uit Matilda’s boekenkast, waarin ze heeft rondgedwaald, nog eens één voor één besproken. Vooral voor de doelgroep van dit boek natuurlijk een uitkomst, want die willen vast al die boeken zelf ook weer lezen.

Pages & Co - Matilda en de boekdwalers - Anna James

Het tweede deel is hetzelfde jaar al meteen verschenen (en vertaald) en gezien het einde daarvan verwachten we dat er ook snel een derde deel aan zit te komen!

Vooral voor kinderen die dol zijn op lezen is dit echt een fantastische serie, maar ook de wat minder enthousiaste lezers zullen juist met dit boek de magie van het boek leren kennen.

Titel: Pages & Co – Matilda en de boekdwalers
Auteur: Anna James
Illustraties: Paola Escobar
Vertaling: Sandra C. Hessels
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 9789048317219
Verschijningsdatum: januari 2019
Originele titel: Pages & Co -Tilly and the bookwanderers
Bladzijden: 384
Afmetingen: 144 x 218 x 37 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,99

Website illustrator: paolaesco8ar.tumblr.com

Koop 'Pages & Co - Matilda en de boekdwalers' bij Paagman.nlVind 'Pages & Co - Matilda en de boekdwalers' in de bibliotheek