Pas op voor de wolf, juf! – Corien Oranje & Marja Meijer

Illustratie door Jantien Baas: Pas op voor de wolf, juf! – Corien Oranje & Marja Meijer

Juf Fiep gaat op bezoek bij haar Oma, want die is ziek. Maar als ze met haar klas aankomt blijkt er iets vreemds aan de hand te zijn, want degene die er in het bed ligt ziet er heel anders uit dan Oma.

Dit keer beleefd Juf Fiep en haar klas een avontuur dat wel verdacht veel lijkt op een bekend sprookje over een meisje met een rood kapje. Zou het goed komen met Oma, en met de wolf?

Pas op voor de wolf, juf! - Corien Oranje & Marja Meijer

Corien Oranje is alweer 20 jaar schrijver van kinderboeken en excelleert in boeken die bijzonder geschikt zijn om zelf te lezen door kinderen in de middenbouw. Voor elk jaar een Juf Fiep boek en dit twintigste deel van Juf Fiep is dan ook een perfect voorbeeld van zo’n boek.

Met korte zinnen, eenvoudige woorden en een grappig en spannend verhaal, waarin de leerlingen van Juf Fiep net zo’n grote rol spelen als de juf zelf, is dit AVI E3 boek dan ook een geheide hit in groep 3.

Pas op voor de wolf, juf! - Corien Oranje & Marja Meijer

Marja Meijer is de vaste illustrator van de Juf Fiep reeks en net als bij de andere negentien Juf Fiep boeken worden de illustraties dus ook dit keer weer verzorgd door Marja Meijer. De vrolijke tekeningen fleuren het boek helemaal op en op bijna elke pagina is er wel eentje te vinden. Precies wat een 6-jarige graag ziet in een leesboek.

In elk boek uit de serie beleven Juf Fiep en haar de klas de meest doldwaze avonturen, spannend zonder té eng te worden, erg grappig en altijd met veel herkenbare elementen, zodat zelfs de jongste lezers een wereld van herkenning beleven tijdens het lezen.

Pas op voor de wolf, juf! - Corien Oranje & Marja Meijer

Dit is vast niet het laatste Juf Fiep boek, want een serie als deze laat je niet snel op zijn einde komen. Dat is goed nieuws, want de Juf Fiep boeken zijn perfect voor de beginnende lezers in de middenbouw. Grappige verhalen die dicht bij de leefwereld van de lezers staan, maar gek genoeg zijn om de lezers te verassen.

Tel de vrolijke tekeningen van Marja Meijer daarbij op en dit is dan ook echt een boek wat heel wat leesmeters gaat veroorzaken bij de doelgroep.

Titel: Pas op voor de wolf, juf!
Auteur: Corien Oranje
Illustraties: Marja Meijer
Uitgever: Uitgeverij Columbus
ISBN: 9789085435563
Verschijningsdatum: maart 2024
Bladzijden: 48
Afmetingen: 154 x 238 x 10 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 30 min.
Prijs: €11,99

Website auteur: corienoranje.nl

Website illustrator: marjameijer.nl

Koop 'Pas op voor de wolf, juf!' bij Paagman.nlVind 'Pas op voor de wolf, juf!' in de bibliotheek