Petra – Marianna Coppo

Illustratie door Jantien Baas: Petra – Marianna Coppo

Is Petra een berg, een reusachtig eiland, of een ei van een vreemde en onbekende vogelsoort die haar gebroed moederziel alleen achterlaat in de wildernis?

Nee, ze is geen van dat alles, want Petra kan alles zijn, alles wat ze zich maar kan verbeelden.

Petra - Marianna Coppo

Zachte kleuren, mooie rustgevende illustraties en een held die een tikje bizar is, maar vooral erg veel zelfvertrouwen heeft, maakt tot een haast meditatief prentenboek.

Auteur Marianna Coppo heeft al heel wat boeken gemaakt, waarvan behoorlijk wat ook internationaal zijn uitgegeven, maar dit is haar eerste boek dat in het Nederlands verschijnt. Dat is best jammer want haar prentenboeken zijn altijd erg vrolijk en lekker gek, wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

Petra - Marianna Coppo

Ondanks dat de heldin een levens veranderd avontuur meemaakt, blijft ze van binnen precies dezelfde Petra, een tikje recalcitrant bewandeld ze haar levenspad vol frisse moed en laat ze zich door niemand klein maken.

De vorm van Petra is de stabiele factor en wordt op elke pagina herhaald, alles wat daar omheen ligt creëert op dat moment wat ze is.  In een plas water is Petra een vredig eiland, in een weiland een machtige berg, de verbeelding heerst.

Petra - Marianna Coppo

Petra bewijst dat je zelfs over een steen een leuk kinderboek kan schrijven, vrolijk, brutaal, verrassend en stiekem toch ook een beetje vertederend.

Een rustig, bijna meditatief prentenboek dat vooral voor de jongsten als heel fijn ervaren zal worden, met mooie vredige tekeningen en een vrolijk en optimistisch verhaal.

Titel: Petra
Auteur: Marianna Coppo
Vertaling: Denise Bos
Uitgever: Flamingo
ISBN: 9789045323923
Verschijningsdatum: maart 2019
Originele titel: Petra
Bladzijden: 40
Afmetingen: 192 x 277 x 11 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 12.99

Koop 'Petra' bij Paagman.nlVind 'Petra' in de bibliotheek