Pip & Ei – Alex Latimer & David Litchfield

Illustratie door Jantien Baas: Pip & Ei – Alex Latimer & David Litchfield

Pip en Ei groeien samen op en zijn de beste vrienden, maar ondanks dat ze even groot zijn en erg op elkaar lijken, zijn ze zeer verschillend!

Dat zulke grote verschillen echter geen probleem hoeven te zijn voor een innige en langdurende vriendschap laten deze twee kleine hartsvrienden in dit schitterende prentenboek zien.

Pip & Ei - Alex Latimer & David Litchfield

Een licht bizar en vooral enorm kleurrijk avontuur van een zaadje en een vogelei die vrienden worden, levert een heerlijk feel-good prentenboek op waarin verschillen probleemloos worden overwonnen en geduld rijkelijk beloond wordt.

De prachtige tekeningen van David Litchfield spatten van de bladzijden, vooral de bomen met hun gedetailleerde bladeren en bloesems zorgen voor enorme heldere kleuren in het idyllische landschap waar Pip en Ei hun avonturen beleven.

Pip & Ei - Alex Latimer & David Litchfield

Wanneer Ei naar de stad reist en daar alleen haar eigen avontuur begint, wordt het kleurgebruik doorgezet, maar de verandering van locatie is daardoor niet minder duidelijk.

De alomtegenwoordige stedelijke verlichting straalt de duisternis van de nacht weg in de straten waar Ei zijn nieuwe vrienden ontmoet, net zoals de zon dat doet in de eerdere scenes in het bos en langs de rivier.

Pip & Ei - Alex Latimer & David Litchfield

Een prachtig prentenboek met intens heldere kleuren waarin natuur én stad van de bladzijden spatten met een verhaal dat kinderen doet inzien dat verschillen er zijn om te vieren en nooit tussen vrienden in hoeft te staan.

Een heerlijk vrolijk en kleurrijk boek dat alle kinderen van vier jaar en ouder zou moeten kunnen bekoren, met ook nog een hele belangrijke les voor wie tussen de regels door leest.

Titel: Pip & Ei
Auteur: Alex Latimer
Illustraties: David Litchfield
Uitgever: Veltman Uitgevers
Originele titel: Pip and Egg
ISBN: 9789048319244
Verschijningsdatum: maart 2021
Bladzijden: 32
Afmetingen: 256 x 283 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: €13,99

Koop 'Pip & Ei' bij Paagman.nlVind 'Pip & Ei' in de bibliotheek