Pomelo groeit – Ramona Badescu & Benjamin Chaud

Illustratie door Jantien Baas: Pomelo groeit – Ramona Badescu & Benjamin Chaud

Pomelo komt er ineens achter dat hij is gegroeid. Hij is dolgelukkig, maar het roept ook veel vragen op; Groeit alles wel even snel? En als je groeit, word je dan ook wijzer, net als de schildpad?

De hoofdpersoon Pomelo is een klein roze olifantje die leeft in een wereld waar hij net zo klein is als een paardebloem, een miertje en de kleine aardappeltjes, zijn vriendjes. Dat hij ineens groter is geworden doet hem nadenken over het fenomeen groeien en de gevolgen daarvan. Gelukkig is hij nuchter genoeg om zich niet van de wijs te laten brengen en besluit hij dat hij wel zal zien wat de toekomst hem zal brengen.

Pomelo groeit - Ramona Badescu & Benjamin Chaud

De vragen die Pomelo zichzelf stelt zullen veel ouders bekend voorkomen, en niet allemaal zijn ze zo makkelijk te beantwoorden. Al gaat Pomelo misschien wel erg ver, het kan nooit kwaad het hier eens over te hebben met je kinderen met dit boek als aanleiding.

Pomelo groeit - Ramona Badescu & Benjamin Chaud

De kleurrijke tekeningen en maffe afbeeldingen maken dit boek erg geschikt voor de hele jonge voorgelezenen, maar als kinderen ouder zijn zullen ze de ‘filosofische’ vragen van Pomelo ook nog kunnen waarderen. Met een beetje geluk gaat dit boek dus langer mee dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Pomelo groeit - Ramona Badescu & Benjamin Chaud

De Roemeense auteur heeft het boek oorspronkelijk eerst in Frankrijk gepubliceerd waar het een grote hit was, en het is voor de Nederlandse markt vakkundig vertaald door Sylvia Vanden Heede.

Helaas zijn de (twaalf!) vervolgen waaronder ‘Pomelo voyage en ‘Pomelo et La Grande Aventure’ (nog) niet op de Nederlandse markt verschenen. Laat je je echter niet door de Franse (of Engelse) teksten afschrikken, dan zijn er nog een heel aantal boeken over Pomelo te verkrijgen.

Een erg vrolijk en grappig boek wat ook nog eens interessante vragen weet te stellen. Jammer dat er maar één deel in het Nederlands is te krijgen, want dit eerste deel maakt erg nieuwsgierig naar de rest van Pomelo’s avonturen.

Titel: Pomelo groeit
Auteur: Ramona Badescu
Illustraties: Benjamin Chaud
Vertaling: Sylvia Vanden Heede
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789020996371
Verschijningsdatum: november 2011
Bladzijden: 42
Afmetingen: 10x316x234 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 12.99

(op moment van schrijven helaas niet meer nieuw leverbaar)

Koop “Pomelo groeit” bij Paagman.nl