Praktisch handboek voor jonge tuiniers – Michel Luchesi & Bérengère Staron

Illustratie door Jantien Baas: Praktisch handboek voor jonge tuiniers – Michel Luchesi & Bérengère Staron

De tuingrond voorbereiden, op tijd zaaien of snoeien of ongedierte verjagen, allemaal dingen waar je best wat hulp bij kunt gebruiken als je die goed wilt doen. Dat is dan ook precies de bedoeling van dit boek, waarin jonge, beginnende tuiniers bij de hand worden genomen in hun reis naar de perfecte (moes)tuin.

Met een handige en overzichtelijke indeling weet je voor elke maand wat je te wachten staat en waar je aandacht aan moet besteden, zodat je goed voorbereid aan je tuinavontuur kunt beginnen.

Praktisch handboek voor jonge tuiniers - Michel Luchesi & Bérengère Staron

Wanneer je voor het eerst begint met tuinieren heb je nog geen idee waar je moet beginnen. Dit mooie en informatieve handboek voor beginnende tuiniers, waarin je naast een heleboel handige tuinierstips ook leuke knutselideeën, recepten en wetenswaardigheden over al het leven in je tuin krijgt geserveerd, is dan echt een uitkomst.

Uiteraard ingedeeld naar de seizoenen geeft het boek je voor elke maand een duidelijk overzicht wat je te doen staat. In mei zaai je bonen en plant je aardappelen, in augustus verzorg je de rozenstruiken en in november oogst je de aubergines. Zo heb je voor elke maand wat te doen en ben je perfect voorbereid op een jaar aan tuinklusjes.

Praktisch handboek voor jonge tuiniers - Michel Luchesi & Bérengère Staron

Het boek is buitengewoon rijkelijk voorzien van afbeeldingen die vaak goed illustreren hoe je te werk moet gaan of extra uitleg geven over het beschrevene. Ook voor de echt jonge tuiniers is een uitleg dan ook vaak goed te begrijpen door gewoon naar de plaatjes te kijken.

De knutselideeën bestrijken een breed scala aan onderwerpen, van manieren om bessen etende vogels te verjagen tot juist het maken van nestkastjes voor diezelfde vogels, maar ook het maken van een herbarium of een bijzondere leistok worden behandeld.

Praktisch handboek voor jonge tuiniers - Michel Luchesi & Bérengère Staron

Er is al een tijd een beweging gaande om kinderen meer bij de natuur te betrekken, getuige ook eerdere recensies als ‘Zie zo zaai je!’ en ‘Wolvenkinderen‘. Dit is ook weer een erg leuk boek dat perfect binnen die categorie  van groene inspirerende boeken past.

Informatief, vrolijk, kleurrijk en bomvol leuke ideeën en activiteiten, ik kan dit boek alleen maar van harte aanraden aan iedereen met een tuin of balkon of ambities daartoe.

Titel: Praktisch handboek voor jonge tuiniers
Auteur: Michel Luchesi
Illustraties: Bérengère Staron
Vertaling: Els Dumez-Blocken
Uitgever: Bakermat
ISBN: 9789059246225
Verschijningsdatum: februari 2019
Originele titel: Le guide pratique des petits jardiniers
Bladzijden: 96
Afmetingen: 208 x 255 x 15 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website illustrator: berengerestaron.com

Koop 'Praktisch handboek voor jonge tuiniers' bij Paagman.nlVind 'Praktisch handboek voor jonge tuiniers' in de bibliotheek