Professor Astrokat: Het atomisch avontuur – Dr. Dominic Walliman & Ben Newman

Illustratie door Jantien Baas: Professor Astrokat: Het atomisch avontuur – Dr. Dominic Walliman & Ben Newman

Waarom is de lucht blauw? Waarom kunnen we de wind wel voelen, maar niet zien? Hoe blijft een boot drijven? Dit zijn maar een paar van de vragen die Professor Astrokat in dit boek beantwoord. Vragen die je als kind bezig kunnen houden, maar die je als volwassene vaak nog steeds niet goed weet te beantwoorden. 

Professor Astrokat: Het atomisch avontuur - Dr. Dominic Walliman & Ben Newman

Een fysicaboek voor kinderen, begin er maar eens aan! En toch is dat Dr. Dominic Walliman en Ben Newman met dit boek uitzonderlijk goed gelukt. De onderwerpen beslaan zo ongeveer alle disciplines van de natuurkunde zonder onbegrijpelijk te worden, een hele prestatie!

Het begint vrij eenvoudig en gaat stap voor stap dieper de wetenschap in. Eerst wordt beschreven wat de wetenschappelijke methode is en wat meten eigenlijk inhoud en het boek eindigt met quantumfysica en het multiversum. Onderwerpen die zelfs door de meest geleerde wetenschappers nog niet doorgrond zijn.

Professor Astrokat: Het atomisch avontuur - Dr. Dominic Walliman & Ben Newman

Het eerste wat opvalt aan dit boek zijn de heldere kleuren en de grappige personages die worden gebruikt om de in essentie hele moeilijke materie begrijpelijk te maken. De afbeeldingen zitten vol met grapjes, vullen de teksten goed aan en maken het boek een genot om door te bladeren.

Professor Astrokat en zijn sidekick Astromuis leggen de onderwerpen in heldere taal uit en vergeten niet zo nu en dan een grapje te maken (vooral gericht op de volwassen lezers). Het taalgebruik is niet heel eenvoudig, maar zeker niet moeilijk en duidelijk gericht op kinderen.

Professor Astrokat: Het atomisch avontuur - Dr. Dominic Walliman & Ben Newman

Dit is al het tweede deel van Professor Astrokat, het eerste deel ‘Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat’, gaat over de ruimte. Helaas is dat bijna niet meer nieuw te verkrijgen in de boekhandel. Er is ook een erg mooie mobiele app gemaakt van dat boek, jammer genoeg alleen in het Nederlands verkrijgbaar voor de iPad (€4,49), maar wel in het Engels op Android.

Het derde deel van de avonturen van Professor Astrokat zit er ook aan te komen, dit is in het Engels heel recent verschenen en hopelijk wordt ook dit boek snel naar het Nederlands vertaald. Deze keer vertelt de professor met zijn metgezellen alles over het menselijk lichaam.

Zonder twijfel het mooiste en best begrijpelijke natuurkundeboek dat ik ooit in handen heb gehad!

Titel: Professor Astrokat: Het atomisch avontuur
Auteur: Dr. Dominic Walliman
Illustraties: Ben Newman
Vertaling: Sarah Claeys
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN: 9789462912779
Verschijningsdatum: oktober 2017
Originele titel: Professor Astro Cat’s Atomic Adventure
Bladzijden: 72
Afmetingen: 15x295x295 mm
Leestijd: 60 min.
Leeftijd: 8+
Prijs: € 19,95

Website illustrator: bennewman.co.uk

Website auteur: dominicwalliman.com

Koop “Professor Astrokat: Het atomisch avontuur” bij Paagman.nl