Quantumfysica voor baby’s – Chris Ferrie

Illustratie door Jantien Baas: Quantumfysica voor baby’s – Chris Ferrie

Quantumfysica is nou niet echt een onderwerp voor baby’s, peuters of zelfs kleuters. Maar toch is er een kartonboekje verschenen over de beginselen van de quantumfysica, gericht op de aller-allerjongsten.

Niet eens als losstaand grapje, nee, dit is een onderdeel van een uitgebreide serie boeken die kinderen al vanaf hun jongste bestaan warm moeten maken voor een carrière in de wetenschap, de zogenaamde Baby Universiteit serie.

Quantumfysica voor baby's - Chris Ferrie

Nou verwacht er waarschijnlijk niemand dat een baby daadwerkelijk wat gaat begrijpen van quantummechanica na dit boekje voorgelezen te hebben, maar eerlijk gezegd neemt een baby vast ook niet veel op van het gemiddelde nijntje boekje.

En als je het zo bekijkt, kun je misschien net zo goed iets voorlezen waar je zelf nog wat van opsteekt. De afbeeldingen, van Chris Ferrie zelf, zijn in ieder geval duidelijk en in hun simpelheid erg aansprekend voor de allerkleinsten.

Quantumfysica voor baby's - Chris Ferrie

De hele serie is nog niet vertaald naar het Nederlands, maar in het Engels is er inderdaad bijna een universiteit met de onderwerpen te vullen waar een boekje over is gemaakt. Kijk dan ook niet op van nieuw te verschijnen boeken over Rocket Science for Babies, Bayesian Probability for Babies, Astrophysics for Babies of Blockchain for Babies.

De auteur is zelf een quantumnatuurkundige, dus dit boek, Quantumfysica voor baby’s, heeft hij zelf gemaakt, voor veel van de andere boeken worden andere wetenschappers aangetrokken die het vakgebied beheersen om de teksten te leveren. Zo blijft het gelukkig allemaal dus wel wetenschappelijk verantwoord.

Quantumfysica voor baby's - Chris Ferrie

 

Wij hebben nog nooit een boek gerecenseerd dat de redactie zo heeft verdeeld, de één vond het erg leuk terwijl de ander het juist helemaal niks vond. Dat alleen al is in mijn ogen een hele prestatie voor een kartonboekje van nog geen 25 pagina’s.

Waarschijnlijk is dit gewoon het perfecte cadeau voor een nerd die een kind heeft gekregen. Het boek is dan ook niet onopgemerkt gebleven bij de grote nerds der aarde, zo leest Mark Zuckerberg het boek graag voor aan zijn indertijd pasgeboren baby.

Een groot kartonboekje, met grote ideeën, maar wel voor de allerkleinsten.

Titel: Quantumfysica voor baby’s
Auteur: Chris Ferrie
Vertaling: Emmy van Egmond
Uitgever: Uitgeverij Holland
ISBN: 9789025114398
Verschijningsdatum: augustus 2019
Originele titel: Qantum Physics for Babies
Bladzijden: 24
Afmetingen: 203 x 205 x 18 mm
Leeftijd: 0+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: csferrie.com

Koop 'Quantumfysica voor baby's' bij Paagman.nlVind 'Quantumfysica voor baby's' in de bibliotheek