Reis door het Zonnestelsel – Aina Bestard

Illustratie door Jantien Baas: Reis door het Zonnestelsel – Aina Bestard

Er is de laatste tijd weer veel te doen rondom ruimtevaart en ons zonnestelsel. Er hebben zich een aantal nieuwe landen aangemeld in de spacerace en tegenwoordig zijn zelfs particuliere bedrijven in staat mensen en materieel de ruimte in te schieten.

De volgende generatie dient zich dus klaar te maken voor een toekomst waarin de ruimtevaart een steeds grotere rol zal spelen en dat kan met dit waanzinnig mooie boek waarin ons zonnestelsel eens goed in het zonnetje wordt gezet.

Reis door het Zonnestelsel - Aina Bestard

Dit prachtige boek verteld het verhaal van ons zonnestelsel en alle hemellichamen die er onderdeel van zijn. Het doet dit in een stijl die zwaar is geïnspireerd door de 19e-eeuwse sterrenkaarten en andere astronomische afbeeldingen die op eBay, Etsy en Marktplaats tegenwoordig zo veel geld opbrengen.

Die grafische hoogstandjes zijn uiteraard niet zonder reden zo populair, want zoals je ook in dit boek kunt zien levert dit bijzonder mooie afbeeldingen op die de verbeelding misschien nog wel meer prikkelen dan de meest geavanceerde foto’s van de Hubble of James Webb telescoop.

Reis door het Zonnestelsel - Aina Bestard

Het boek heeft 17 hoofdstukken, heel veel grote platen waaronder een aantal hele mooie uitklappagina’s, doorkijkplaten en panoramaplaten en behandeld vooral de meest interessante onderdelen van ons zonnestelsel, de planeten. Bijzonder aan dit boek is dat het van elke planeet een impressie van het oppervlakte laat zien, wat je een goed beeld geeft van hoe de planeet er uit ziet mocht je er ooit op kunnen landen.

Met basisgegevens van alle planeten (wist je dat Saturnus wel 53 manen heeft!), maar ook veel informatie over asteroïden, de Kuipergordel, de Oortwolk en uiteraard de zon wordt het volledige zonnestelsel met al zijn uithoeken uitgebreid behandeld.

Reis door het Zonnestelsel - Aina Bestard

Er zijn al heel wat prachtige boeken uitgekomen over de ruimte, ruimtevaart en de objecten in ons zonnestelsel, maar dit is toch wel een uitblinker. De consistente stijl van de prachtige afbeeldingen, de interessante kennis die er in is verzameld en de buitengewoon geïnspireerde manier waarop dit alles in een bijzonder mooi boek is gevangen maken dit een must-have voor de aspirerende astronaut.

Mocht de ruimte echter niet interessant voor je zijn, dan heeft auteur en illustratrice Aina Bestard in dezelfde serie ook nog het even mooie ‘Reis door de tijdperken‘ gemaakt, waarin de geschiedenis van onze planeet op een vergelijkbare manier uit de doeken wordt gedaan.

Titel: Reis door het Zonnestelsel
Auteur: Aina Bestard
Vertaling: Melanie Lasance
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025776978
Verschijningsdatum: oktober 2022
Oorspronkelijke titel: Paisajes desconocidos del sistema solar
Bladzijden: 82
Afmetingen: 251 x 341 x 14 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €21,99

Website auteur: ainabestard.com

Koop 'Reis door het Zonnestelsel' bij Paagman.nlVind 'Reis door het Zonnestelsel' in de bibliotheek