Reis naar de sterren – Angelique Van Ombergen, Stijn Ilsen & Katinka VanderSande

Illustratie door Jantien Baas: Reis naar de sterren – Angelique Van Ombergen, Stijn Ilsen & Katinka VanderSande

Alles wat je maar wilt weten over raketten, astronauten, planeten, satellieten en wat je allemaal nog meer kunt bedenken rondom de ruimtevaart kun je vinden in dit bijzonder complete boek van schrijfster Angelique Van Ombergen en ruimtevaart-ingenieur Stijn Ilsen.

In dit boek geen verhalen, maar wel heel veel feiten, mooie afbeeldingen en interessante weetjes over het verleden, het heden, maar ook de toekomst van buitenaardse reizigers.

Reis naar de sterren - Angelique Van Ombergen, Stijn Ilsen & Katinka VanderSande

Compleet met een index om je favoriete onderwerp in op te zoeken, heeft dit boek een hoofdstuk of paragraaf over elk denkbaar onderwerp binnen het domein van de ruimtevaart. Van de reis van de Apollo 11 tot de inrichting van het ISS en wat je moet doen om zelf een astronaut te worden, je vind het allemaal in ‘Reis naar de sterren’.

In acht hoofdstukken worden alle belangrijke onderwerpen besproken, het begint, zoals het hoort, bij de oerknal en het ontstaan van het heelal. Het eindigt bij toekomstbeelden over de geambieerde menselijke kolonisatie van onze Maan en uiteindelijk Mars, dus toch nog een beetje fictie.

Reis naar de sterren - Angelique Van Ombergen, Stijn Ilsen & Katinka VanderSande

De teksten zijn helder en duidelijk en bevatten een fijne mix van harde feiten en curieuze weetjes waardoor je nieuwsgierigheid geprikkeld blijft en je makkelijk door blijft lezen. Het is dan ook duidelijk dat er een echte ruimtevaart-ingenieur bij betrokken is geweest, want het wetenschappelijke niveau van de tekst is behoorlijk hoog, maar blijft desondanks heel goed lees- en verteerbaar.

De informatie die het bevat is buitengewoon compleet en ook nog eens bijzonder gedetailleerd, de afbeeldingen zijn bovendien erg mooi en sluiten perfect aan bij de teksten. Want gelukkig staan er ook ruim voldoende afbeeldingen in het boek, waar Katinka VanderSande nog heel wat werk aan gehad moet hebben. De gedetailleerde ruimtevoertuigen zijn erg overtuigend op papier gezet en vooral van de satellieten en raketten zou ik best een poster aan de muur hebben willen hangen.

Reis naar de sterren - Angelique Van Ombergen, Stijn Ilsen & Katinka VanderSande

Voor ruimtevaart fans en kleine astronauten in de dop is dit dan ook een boek dat je niet mag missen. De afbeeldingen bij deze recensie doen de verscheidenheid van het boek helaas geen recht, gelukkig is er een inkijkexemplaar van een kleine 14 pagina’s beschikbaar online (.pdf), waarin je een goede indruk van het boek krijgt.

Al kan een boek dat als uitsmijter het hoofdstuk ‘Hoe word je een astronaut’ brengt, natuurlijk sowieso niet meer stuk.

Titel: Reis naar de sterren
Auteurs: Angelique Van Ombergen & Stijn Ilsen
Illustraties: Katinka VanderSande
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401454537
Verschijningsdatum: mei 2019
Bladzijden: 120
Afmetingen: 238 x 288 x 18 mm
Leeftijd: 12+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 22,50

Website auteur: angeliquevanombergen.com

Website illustrator: katinkavandersande.com

Koop 'Reis naar de sterren' bij Paagman.nlVind 'Reis naar de sterren' in de bibliotheek