Reis om de wereld in infographics – Mireia Trius & Joana Casals

Illustratie door Jantien Baas: Reis om de wereld in infographics – Mireia Trius & Joana Casals

Emma komt uit Nederland, heeft een broertje die Lucas heet en een hond genaamd Max, ze gaat naar school, speelt graag spelletjes met haar vrienden, houdt van sport en zit graag achter de computer. Emma is een gemiddeld Nederlands meisje en de perfecte gids tijdens een reis om de wereld in infographics.

Dit boek staat namelijk bomvol met gegevens over kinderen over de hele wereld en wat de gewoontes zijn in andere landen. Hoeveel tijd besteden ze in Frankrijk aan huiswerk, wat eten ze in Korea bij het ontbijt en naar welk pretpark gaan Braziliaanse kinderen?

Reis om de wereld in infographics - Mireia Trius & Joana Casals

Interessante onderwerpen die nauw aansluiten bij de leefwereld van kinderen worden in dit boek in spetterende infographics weergegeven, als een hele hippe Grote Bosatlas, maar dan zonder al die saaie kaarten.

In deze wereld die aan elkaar hangt van cijfers is het nooit te vroeg om te beginnen met het correct interpreteren van statistieken, infographics en grafieken. In dit boek krijgen kinderen spelenderwijs inzicht in hoe je gegevens op verschillende manieren kunt weergeven en waar je op moet letten.

Reis om de wereld in infographics - Mireia Trius & Joana Casals

Maar nog veel belangrijker, je krijgt ook meer inzicht in hoe kinderen uit andere landen hun levens leiden, hun dag indelen en hoe zich dat verhoudt met jouw leven.

Welke sporten worden er gespeeld in andere landen, hoeveel huiswerk krijgen we vergeleken bij kinderen uit andere landen en welke attractieparken zijn de populairste over de hele wereld?

Reis om de wereld in infographics - Mireia Trius & Joana Casals

Voetbal is koning, we krijgen toch wel aardig wat meer huiswerk dan gemiddeld in Nederland, maar lang niet het meeste, en een gigantisch Chinees waterpark!

Je vind het allemaal, en meer, in dit uitgebreide boek vol met interessante onderwerpen en belangrijke feiten en cijfers. Cijfers en statistieken die op een bijzonder aantrekkelijke manier zijn geïllustreerd tot indrukwekkende infographics, want plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden.

Titel: Reis om de wereld in infographics
Auteur: Mireia Trius
Illustraties: Joana Casals
Uitgeverij: Volt
Vertaling: Corrie Rasink
ISBN: 9789021422039
Verschijningsdatum: juni 2020
Oorspronkelijk titel: Yo y el mundo. Una historia infográfica
Bladzijden: 64
Afmetingen: 247 x 307 x 12 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,99

Koop'Reis om de wereld in infographics' bij Paagman.nlVind 'Reis om de wereld in infographics' in de bibliotheek