Rembrandt voor kids – Frank van Ark & Geert Gratama

Illustratie door Jantien Baas: Rembrandt voor kids – Frank van Ark & Geert Gratama

Een leuk en verrassend creatief doeboek om de kunstzinnige ontwikkeling van je kind een zetje in de juiste richting te geven.

Rembrandt voor kids - Frank van Ark & Geert Gratama

De uitgeverij Forte Creatief heeft ondertussen een hele serie boeken in deze reeks uitgegeven, allemaal geschreven door Frank van Ark en geïllustreerd door Geert Gratema. Ieder boek heeft een ander thema en allemaal staan ze bomvol leuke oefeningen om zelf te doen.

In Houdini voor kids gaat het over goocheltrucs, Einstein voor kids is voor kleine wetenschappers, Galileo voor kids behandeld astronomie en het boek dat ik deze keer recenseer, Rembrandt voor kids, gaat over creativiteit en kunst.

Rembrandt voor kids - Frank van Ark & Geert Gratama

Je kunt in het boek van voren beginnen en zo langzaam naar de laatste pagina toewerken, of je slaat gewoon een pagina open en kiest een oefening uit die je leuk lijkt. De eerste paar pagina’s zijn inleidend en dus is het geen slecht idee om die wel even te lezen voordat je los gaat, maar verder is er niks dat je weerhoudt om lekker creatief je eigen gang te gaan.

De oefeningen variëren van redelijk gevorderd (voor kinderen va 10 of ouder), tot heel simpel en al vanaf een jaar of 2 leuk en goed te doen. Voor de opdrachten heb je geen speciale spullen nodig en de gemiddelde voorraad teken- en verfspullen voldoet prima.

Rembrandt voor kids - Frank van Ark & Geert Gratama

Naast de wat frivolere oefeningen als vorkisme en kunst door een rietje, worden er ook heel veel serieuze technieken als schaduwen maken en emoties tekenen behandeld. Kijk er dan ook niet vreemd van op dat het teken- en schildertalent van je kind ineens een groeispurt krijgt nadat dit boek een aantal keer uit de kast is gehaald.

Tussen de oefeningen door staan korte blokjes met informatie over de schilders (de oude meesters) waarop de oefeningen zijn gebaseerd. Het is uiteraard niet noodzakelijk voor de oefening om deze te lezen, maar zo’n stukje kunstgeschiedenis is wel heel interessant en leerzaam.

Echt een leuk boek om de creativiteit van je kind mee te stimuleren. De oefeningen zijn enorm divers en het zijn er zoveel dat je ondertussen wel een echte kleine Picasso in huis moet hebben voordat ze allemaal op zijn.

Titel: Rembrandt voor kids
Auteur: Frank van Ark
Illustraties: Geert Gratama
Uitgeverij: Forte Creatief
ISBN: 9789462500266
Verschijningsdatum: juni 2014
Bladzijden: 71
Afmetingen: 206 x 205 x 9 mm
Leeftijd: 4 jaar en ouder
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 12,95

Website illustrator: geertgratama.nl

Dit artikel verscheen eerder op Mamaplaats.nl.

Koop 'Rembrandt voor kids' bij Paagman.nlVind 'Rembrandt voor kids' in de bibliotheek