Robots en AI – Paul Virr & Harriet Russell

Illustratie door Jantien Baas: Robots en AI – Paul Virr & Harriet Russell

Afgelopen jaar is er erg veel te doen geweest rondom AI. Een heel aantal nieuwe aantal chatbots hebben de Turing test met glans doorstaan en je kunt tegenwoordig met een paar woorden de meest waanzinnige afbeeldingen laten genereren. Wat de toekomst gaat brengen is onzeker, maar duidelijk is dat de jongste generatie zich kan voorbereiden op een leven vol robots en kunstmatige intelligentie.

Met de opkomst van de robots zijn er gelukkig ook heel wat kinderboeken verschenen die uitleggen wat AI is, wat je er mee kunt doen en wat ons nog te wachten staat. Een van de beste komt uit de stal van BOYCOTT, een kleine uitgeverij die al jaren de meest verrassende boeken weet uit te geven.

Robots en AI - Paul Virr & Harriet Russell

Paul Virr gaat in 64 pagina’s in vogelvlucht door een brede verzameling informatie over robots en AI. Van de eerste pogingen bijna 2000 jaar geleden tot de modernste snufjes van de technologie die tegenwoordig je tomaten sorteren of je pannenkoeken stapelen.

Vooral heel leuk is dat er ook doe-opdrachten tussen staan waarmee je zelf jouw nieuw opgedane kennis op een praktische manier kunt gebruiken. De bulk van het boek bevat echter vooral heel veel informatie, ruim voorzien van illustraties om de tekst te ondersteunen.

Robots en AI - Paul Virr & Harriet Russell

Waar veel van dit soort kennisboeken vertrouwen op (stock) fotografie voor de afbeeldingen, heeft Paul Virr voor een andere aanpak gekozen. De bulk van de afbeeldingen zijn namelijk getekend en van de hand van Harriet Russell.

Dat is een hele goede beslissing geweest, want dit komt de duidelijkheid, maar ook de schoonheid van het boek, zonder twijfel ten goede. De tekeningen maken dit een heel vrolijk en overzichtelijk boek, waar je met veel plezier doorheen bladert op zoek naar nog meer interessante kennis.

Robots en AI - Paul Virr & Harriet Russell

Waar non-fictie boeken voor kinderen soms best droog en klinisch kunnen aandoen, is dat hier met veel succes vermeden. De vrolijke tekeningen en eenvoudig uitgelegde technologische concepten maken dit een heel fijn boek om wat nieuws in te leren.

Met mooie tekeningen, duidelijke teksten en bomvol interessante en goed te verteren informatie is ‘Robots en AI’ de beste en leukste manier om een jonge generatie voor te bereiden op een toekomst vol onvermijdelijke robotische ontwikkelingen.

Titel: Robots en AI
Auteur: Paul Virr
Illustraties: Harriet Russell
Vertaling: Nicolette Hoekmeijer
Uitgever: Uitgever BOYCOTT
ISBN: 9789492986696
Verschijningsdatum: oktober 2023
Oorspronkelijke titel: The Brainiac’s Book of Robots and AI
Bladzijden: 65
Afmetingen: 222 x 282 x 12 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €21,95

Website illustrator: harrietrussellillustration.com

Koop 'Robotos en AI' bij Paagman.nlVind 'Robots en AI' in de bibliotheek