Seppo, het verlegen spookje – Flavia Z. Drago

Illustratie door Jantien Baas: Seppo, het verlegen spookje – Flavia Z. Drago

Het leven van een verlegen spookje is niet makkelijk, want niemand lijkt Seppo te zien staan. Zelfs Alma, het mooiste monster van de stad, en het onzichtbaarste, lijkt niet naar hem om te kijken.

Maar net als Seppo denkt dat het nooit meer goed komt en zelfs zijn ouders hem lijken te zijn vergeten, blijkt het toch heel anders te zitten.

Seppo, het verlegen spookje - Flavia Z. Drago

De auteur met de prachtige naam komt oorspronkelijk uit Mexico en dat is goed aan de tekeningen af te zien. De macabere, maar tegelijkertijd heel vrolijke stijl van de Mexicaanse feestdag ‘Día de Muertos’ viert in dit boek de boventoon.

Dat in essentie griezelige hoofdpersonen uitstekende kinderboekenpersonages zijn hebben Dummy de Mummie en Dolfje Weerwolfje ons al geleerd. Dat ook prentenboeken over spoken en andere monsters prima geschikt zijn voor de allerkleinsten laat Seppo ons nu zien.

Seppo, het verlegen spookje - Flavia Z. Drago

De vrolijke tekenstijl en de Mexicaanse feestsfeer van de illustraties van Flavia maken dit ondanks de griezelige hoofdpersonen een heel vrolijk en lichtvoetig prentenboek. Met veel kleur en een zwierige stijl word ons een heel gezellige groep griezels voorgeschoteld.

Gevierd kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp, van onder andere ‘Maar eerst ving ik een monster’, het Prentenboek van het Jaar 2022, heeft het boek vertaald en dat weer zeer vakkundig gedaan. De teksten lopen lekker en zijn vlot te lezen, een enkel moeilijk woord daargelaten, en door de verschillende typografieën krijgt het karakter van de hoofdpersoon extra diepgang.

Seppo, het verlegen spookje - Flavia Z. Drago

Een hartverwarmend verhaal over een onverwacht schattige held dat iedere peuter en/of kleuter met veel plezier tot zich zal nemen. De prachtige tekeningen en vrolijke kleuren van de auteur met de prachtige (en monsterlijke) naam, maken zo van een doods onderwerp een lichtvoetig sprookje.

Titel: Seppo, het verlegen spookje
Auteur: Flavia Zorilla Drago
Vertaling: Tjibbe Veldkamp
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Oorspronkelijke titel: Gustavo, the shy ghost
ISBN: 9789464040623
Verschijningsdatum: september 2021
Bladzijden: 40
Afmetingen: 255 x 295 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 16,-

Website auteur: flaviazdrago.com

Koop 'Seppo het verlegen spookje' bij Paagman.nlVind 'Seppo het verlegen spookje' in de bibliotheek