Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

Illustratie door Jantien Baas: Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

Er is geen feestdag waar het zingen van liedjes zo’n belangrijk onderdeel van is als Sinterklaasavond en de aanloop er naar toe. 

Er komen dan ook elk jaar weer een heleboel nieuwe boeken uit met Sinterklaasliedjes, want de liedjes verouderen tegenwoordig in rap tempo en voor iedere generatie zijn er zo zijn aanpassingen nodig.

Sinterklaasliedjes - Mark Janssen

Illustrator Mark Janssen is ondertussen een ervaren Sint-tekenaar, bijna elk jaar komt er wel een boek over de Sint uit met zijn illustraties erin, de ene keer een geïllustreerd leesboek, dan weer een stripverhaal voor AVI lezers of een Sinterklaas meezingboek.

Met het grote ‘Sinterklaasliedjes’ van dit jaar levert hij het voorlopige hoogtepunt af, waarin voor elk liedje een gigantische en bijzonder sfeervolle illustratie is gemaakt.

Sinterklaasliedjes - Mark Janssen

Waar de meeste Sinterklaasboeken de liedjes proberen uit te beelden heeft Janssen er in dit boek voor gekozen om een overkoepelend verhaal uit te beelden waarin zeven kleine kinderen, verkleed als Sint en Pieten een epische toch ondernemen op zoek naar de Sint zelf.

Vele levensgevaarlijke klauterpartijen boven op monumentale daken, heftige fietstochten door besneeuwde polderlandschappen, deze dappere aspirantpieten laten zich nergens door tegenhouden in hun zoektocht naar de enige echte Sint Nicolaas.

Sinterklaasliedjes - Mark Janssen

Er is met dit boek een fantastisch mooi liedjesboek afgeleverd waar alle klassieke liedjes in te vinden die de tand des tijds hebben doorstaan. Hier geen referenties naar de kleur van Piet, maar gewoon een fijne verzameling liedjes die iedereen zonder gedoe een fijne sinterklaasavond zullen bezorgen.

Mark Janssen heeft de laatste jaren behoorlijk aan de weg getimmerd met zijn eigen fantastisch sfeervolle en fantasierijke prentenboeken, maar is duidelijk nog steeds een groot liefhebber van dit grootste der kinderfeesten. Dat is in dit boek nog eens heel goed te zien, het plezier spat weer van de pagina’s!

Titel: Sinterklaasliedjes
Auteur: Mark Janssen
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047712213
Verschijningsdatum: oktober 2020
Bladzijden: 32
Afmetingen: 250 x 336 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,95

Website auteur: mark-janssen.nl

Koop 'Sinterklaasliedjes' bij Paagman.nlVind 'Sinterklaasliedjes' in de bibliotheek