Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

Illustratie door Jantien Baas: Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

De tijger slaapt, maar hij blokkeert ook de weg. Gelukkig hebben de dieren ballonnen bij zich waar ze mee over de tijger kunnen zweven. Maar een ballon maakt ook veel herrie als hij knapt…

De dieren moeten over de tijger, die ligt te slapen, heen en verzinnen een slimme list. Maar wat zou er gebeuren als de tijger wakker wordt?

Ssst! De tijger slaapt - Britta Teckentrup

Britta Teckentrup heeft al een heleboel mooie boeken op haar naam staan. Dit boek hoort daar absoluut bij. Bijna al Britta’s boeken hebben een extra dimensie door iets bijzonders te doen met het materiaal, bijvoorbeeld door gaatjes (doorkijkjes) in de bladzijden te maken.

Het boek heeft mooie heldere tekeningen, die door de verschillende papiertypes (de glanzende ballonnen) nog eens extra tot zijn recht komen. Een erg goed idee om het materiaal van het boek te gebruiken om het extra leuk te maken wat ook hier weer goed is uitgewerkt.

Ssst! De tijger slaapt - Britta Teckentrup

De teksten zijn fijn kort en bouwen langzaam op naar een spannende en verrassende ontknoping. Vooral heel leuk zijn de oproepen naar de lezers om de dieren te helpen om de tijger in slaap te houden.

Zo moet je de tijger op zijn buik aaien en de vos helpen om over de tijger te zweven door te blazen. Zo worden de kinderen aan wie je het voorleest nog eens extra bij het verhaal betrokken.

Ssst! De tijger slaapt - Britta Teckentrup

Dit boek is, ter ere van de Nationale Voorleesdagen 2018, verkozen tot Prentenboek van het jaar en daarom nu in twee nieuwe edities verkrijgbaar. Een mini-versie van het boek en een nieuwe ‘gewone’ uitgave dat met een leuk vingerpopje van de slapende tijger wordt geleverd.

Zoals de afgelopen jaren is er ook weer een gratis app beschikbaar van het Prentenboek van het jaar, voor iPhone en Android. In de app wordt het verhaal voorgelezen (door Ruben Nicolai) en kun je een aantal spelletjes spelen. Absoluut een aanrader tussen al het betaalde en in-app purchases geweld in de app-stores.

Al met al een heel leuk prentenboek (en app) en door de nieuwe uitgaves is dit het uitgelezen moment om het zelf aan te schaffen of kado te doen!

Titel: Ssst! De tijger slaapt
Auteur: Britta Teckentrup
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025767938
Verschijningsdatum: november 2017
Bladzijden: 32
Afmetingen: 40x279x239 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 4,95 – € 15,99
Onderscheidingen auteur: Smart Book Award (2013), Prentenboek van het jaar (2018) e.a.

Website auteur: brittateckentrup.com

Koop “Ssst! De tijger slaapt, met vingerpopje” bij Paagman.nlKoop “Ssst! De tijger slaapt, mini-editie” bij Paagman.nl