Stef’s Grote Neuzen boek – Stef den Ridder & Anneke Groen

Illustratie door Jantien Baas: Stef’s Grote Neuzen boek – Stef den Ridder & Anneke Groen

Vandaag geen boek met een verhaal, maar wel een boek met heel veel wetenswaardigheden over dieren en hun neuzen voor de dierenliefhebbers onder ons. Waar ze ze voor gebruiken, hoe ze werken en allerlei eigenaardige en bijzondere neus-eigenschappen.

Stef’s Grote Neuzen boek - Stef den Ridder & Anneke Groen

Stef’s Grote Neuzen boek is een groot boek met ruim opgezette bladzijden waarop veel tekeningen en duidelijke teksten van alles uitleggen over het reukorgaan van verschillende dieren. De mooie gedetailleerde tekeningen doen een heel klein beetje denken aan het werk van Marjolein Bastin, maar dan een stuk minder lieflijk en daarom ook veel realistischer.

Dieren uit alle windstreken komen in het boek voor en worden met veel talent aan het papier toevertrouwd door Stef den Ridder, die al een aantal leuke (natuur)boeken op haar naam heeft staan.

Stef’s Grote Neuzen boek - Stef den Ridder & Anneke Groen

Op een van de pagina’s kun je zelfs je eigen neus gebruiken, want er is de geur van bevergeil te ruiken, wat veel in parfums wordt gebruikt. Een leuk extraatje in een verder erg interessant en zeer volledig boek.

Wist jij bijvoorbeeld dat watersalamanders hun vrouwtjes proberen te verleiden door ze een geurserenade te geven? Of dat slangen wel een neus hebben maar daar niet mee ruiken? Want dat doen ze namelijk met hun tong.

Stef’s Grote Neuzen boek - Stef den Ridder & Anneke Groen

Het is duidelijk een boek voor het wat oudere (8+) en in dieren geïnteresseerde kind, maar die zal er dan ook weken in kunnen rondsnuffelen om het daarna nog regelmatig uit de kast te pakken.

Jammer dat het niet zo makkelijk te verkrijgen is als de meeste boeken die hier gerecenseerd worden, maar gelukkig is er altijd nog het internet.

Titel: Stef’s Grote Neuzen boek
Auteur: Stef den Ridder
Teksten: Anneke Groen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
ISBN: 9789050115995
Verschijningsdatum: september 2017
Bladzijden: 80
Afmetingen: 15x329x245 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 30 min.
Prijs: € 19.95

Website illustrator: stefdenridder.com

Koop “Stef’s Grote Neuzen boek” bij KNNV Uitgeverij