Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums – Christopher Edge

Illustratie door Jantien Baas: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums – Christopher Edge

Stein Knap is hartstikke slim, dat kan ook bijna niet anders als allebei je ouders briljante wetenschappers zijn. Wanneer Stein zijn moeder komt te overlijden kan zijn vader ondanks al zijn kennis Stein niet uitleggen waar ze nu is gebleven en dus gaat Stein zelf maar op zoek.

Gewapend met zijn zelfbedachte kwantumbanaantheorie verkent Stein een aantal parallelle universums, maar wat hij daar aantreft had zelfs hij niet kunnen bedenken.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums - Christopher Edge

Dit is het eerste boek van kinderboekenauteur Christopher Edge dat in het Nederlands verschijnt, maar het heeft alle elementen in zich die de boeken van de Britse veelschrijver Edge karakteriseren. Zo zal hij zware of ingewikkelde onderwerpen niet snel uit de weg gaan, en dat doet hij in dit boek dan ook zeker niet.

Het verlies van een moeder is natuurlijk niet een onderwerp waar je een lichtvoetig boek over kunt schrijven, maar toch is dit boek niet enorm zwaar geworden. De manier waarop Stein met de verwerking van zijn rouw omgaat is niet alledaags, maar uiteindelijk komt hij toch weer terug in zijn eigen universum en heeft hij veel geleerd over zichzelf en zijn verlies.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums - Christopher Edge

Auteur Christopher Edge staat bekend om zijn wetenschappelijke romans voor kinderen waarin hij lastige onderwerpen uit de wetenschap op een duidelijke manier weet te gebruiken in zijn verhalen. Zo ook in dit boek waar een kwantumfysisch concept als paralelle universums vrij natuurlijk in het verhaal wordt verweven.

Niet dat het gemiddelde kind van 10 jaar er heel veel van zal begrijpen, want kwantummechanica is gewoon een ongelooflijk ingewikkeld vakgebied. Dit verhaal is desondanks een laagdrempelige introductie tot de belangrijkste termen en concepten binnen de kwantumfysica.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums - Christopher Edge

Een heel bijzonder boek dat een zwaar onderwerp als het verlies van een ouder combineert met een ingewikkelde theorie als kwantumfysica en desondanks heel goed leesbaar en begrijpelijk blijft.

Verwacht geen kwantumfysicus te worden als je dit boek hebt uitgelezen, maar een goeie introductie is het zeker. Wanneer je daarna nog wat lessen van Professor Astrokat neemt is die Nobelprijs waarschijnlijk nog maar een kwestie van tijd.

Titel: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums
Auteur: Christopher Edge
Illustraties: Spike Gerrell
Vertaling: Nan Lenders
Uitgever: Billy Bones
ISBN: 9789030502760
Verschijningsdatum: februari 2017
Originele titel: The many worlds of Albie Bright
Bladzijden: 208
Afmetingen: 215 x 136 x 22 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 7,50

Website auteur: christopheredge.co.uk

Website illustrator: landofspike.com

Koop 'Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums' bij Paagman.nlVind 'Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums' bij de bibliotheek