Stekelhaar is echt niet raar! – Nadia Budde

Illustratie door Jantien Baas: Stekelhaar is echt niet raar! – Nadia Budde

Voor iedereen die een ongebruikelijke haarsoort heeft maar daar niet blij mee is, of een lichaamsbouw die je liever niet zou hebben, heeft Tiptoe Print nu een boodschap in prentenboekvorm.

Een fantastisch mooi geïllustreerd gedicht drukt iedereen op z’n hart om het advies van oom Colombo te volgen, “Uiterlijk boeit mij allemaal niet echt”.

Stekelhaar is echt niet raar! - Nadia Budde

De licht bizarre tekeningen van Nadia Budde, die haar eigen gedicht illustreren, zetten je vanaf de eerste pagina op het verkeerde been, want de uiteindelijke boodschap is oprecht waardevol.

Een familie van buitenbeentjes, een zee van mensen (en dieren) die niet tevreden zijn met hun uiterlijk, zouden allemaal beter de raad van de vrij eigenaardige, maar wijze oom Colombo opvolgen.

Stekelhaar is echt niet raar! - Nadia Budde

Om de één of andere reden lijken (prenten)boeken uit Duitsland wat moeilijker de overstap over de grens te nemen dan bijvoorbeeld Frans- of Engelstalige, terwijl er toch al een heleboel populaire klassiekers vandaan komen.

Denk bijvoorbeeld aan ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft‘, maar ook het fantastisch mooie werk van Janosch, het komt allemaal uit Duitsland en het zijn razend leuke en mooie boeken. Gelukkig heeft Tiptoe Print daar minder moeite mee en ligt Und ausserdem sind Borsten schön! nu ook in een door Edward van de Vendel vertaalde versie in de Nederlandstalige boekhandels.

Stekelhaar is echt niet raar! - Nadia Budde

Nadia Budde heeft met dit lekker gekke prentenboek een inspirerende boodschap die kinderen niet te vroeg mee kunnen krijgen.

Een gedicht dat na een paar keer lezen al een oorwurm wordt, vakkundig vertaald door de zelf ook al veel vertaalde Edward van de Vendel, met tekeningen die de verbeelding prikkelen en de lachspieren kietelen.

Titel: Stekelhaar is echt niet raar!
Auteur: Nadia Budde
Uitgever: Tiptoe Print
Vertaler: Edward van de Vendel
ISBN: 9789463880541
Verschijningsdatum: oktober 2020
Oorspronkelijke titel: Und ausserdem sind Borsten schön!
Bladzijden: 30
Afmetingen: 206 x 257 x 9 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 17,50

Website auteur: nadiabudde.de

Koop 'Stekelhaar is echt niet raar!' bij Paagman.nlVind 'Stekelhaar is echt niet raar!' in de bibliotheek