Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes – Julia Bruce

Illustratie door Jantien Baas: Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes – Julia Bruce

Zes verhalen over zes stoere meisjes, die ieder hun eigen avontuur beleven, het ene verhaal in Nederland en België een stuk bekender dan het andere, maar allemaal bijzondere sprookjes waarin slimme en daadkrachtige dames de hoofdrol spelen.

Uit alle delen van de wereld komen deze spannende verhalen waarin zes heel verschillende meisjes de hoofdrol opeisen en met moed en slimheid ieder obstakel weten te overkomen.

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes - Julia Bruce

Elk verhaal is door een andere tekenaar geïllustreerd, ondanks dat al die verschillende stijlen normaliter tot een ratjetoe van kleuren en afbeeldingen zou leiden, is dat hier wonderwel niet het geval.

Door de sfeervolle en kleurrijke illustraties die op bijna elke pagina staan zijn de mooi vertelde verhalen al voor vrij jonge kinderen goed voor te lezen. Met zes pagina’s per verhaal zijn de verhalen ook niet te lang en houden ze de aandacht tot het einde vast.

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes - Julia Bruce

De verhalen zijn verzameld en verteld door Julia Bruce die voor de Nederlandstalige markt is vertaald door de weergaloze Imme Dros. Een meesterlijke vertaalster maar zelf ook een groot en zeer succesvol auteur bekroonde prenten- en leesboeken. De laatste jaren heeft ze vooral veel succes gehad met haar hervertellingen van Griekse mythen en sagen zoals de Illias over de slag bij Troje en de daaropvolgende Odysseus.

Samen met haar man Harry Geelen, die veel van haar boeken illustreert, heeft ze al bijna alle prijzen die er uitgereikt worden voor het maken van kinderboeken gewonnen. Als een auteur als Imme Dros jouw boek vertaald dan kun je er zeker van zijn dat je een bijzonder boekt hebt geschreven!

Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes - Julia Bruce

De leuke bekende verhalen in een nieuw jasje en de onbekendere verhalen uit verre landen zijn beiden goed gekozen en met flair verteld én vertaald.

De mooie kleurrijke afbeeldingen die voor elk verhaal van een andere illustrator zijn en toch een geheel vormen maken dit helemaal een bijzonder mooi leesboek voor stoere meisjes, maar jongens net zo goed.

Titel: Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes
Auteur: Julia Bruce
Illustraties: Olga Baumert, Molley May, Kerry Hyndman, Hannah Tolson, Hannah Peck & Holly Hatam
Vertaling: Imme Dros
Uitgever: Volt
ISBN: 9789021417875
Verschijningsdatum: augustus 2019
Originele titel: Ladybird Tales of Adventurous Girls
Bladzijden: 104
Afmetingen: 184 x 258 x 17 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,50

Website illustrator: olgabaumert.com

Website illustrator: molleymay.com

Website illustrator: kerryhyndman.co.uk

Website illustrator: hannahtolson.com

Website illustrator: hollyhatam.com

Koop 'Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes' bij Paagman.nlVind 'Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes' in de bibliotheek