’t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van den Broek, Mark Haayema & Emanuel Wiemans

Illustratie door Jantien Baas: ’t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van den Broek, Mark Haayema & Emanuel Wiemans

Een Heel-Holland-Bakt winnaar en een kinderboekenauteur slaan de handen ineen om een verrukkelijk bakboek voor kinderen te maken.

Boordevol lekkere, veelal zoete, recepten in duidelijke en overzichtelijke taal en voorzien van vrolijke illustraties is dit boek een genot voor elke beginnende meester-patissier.

't Verrukkelijke kinderbakboek - Rutger van den Broek, Mark Haayema & Emanuel Wiemans

Kinderkookboeken kun je al decennia kopen, maar niet altijd wordt helemaal begrepen wat een kookboek geschikt maakt voor kinderen, daar hoef je met dit boek niet voor te vrezen. Grappige verhaaltjes, weetjes en gedichten, vrolijke illustraties en natuurlijk duidelijke recepten voor heerlijke baksels maken dit boek tot een bijzonder geslaagd kookboek voor kinderen.

De verhalen in het boek gaan over de familie Bakker en bij elk onderdeel (het boek is opgedeeld in seizoenen) is een kort verhaaltje over de strapatsen van een of meerdere familieleden te vinden. De leukste verhaaltjes hebben een hoofdrol voor het stoïcijnse huisdier van de familie, Wal de Vis.

't Verrukkelijke kinderbakboek - Rutger van den Broek, Mark Haayema & Emanuel Wiemans

De recepten in dit boek zijn overwegend voor zoete baksels, met de uitzondering van enkele hartige lekkernijen als pizza kun je als zoetekauw dus je hart ophalen. Bijzonder geschikt voor kinderen dus!

Eenvoudige taal, overzichtelijke en duidelijke recepten, met de buitengewoon smakelijke fotografie van Saskia Lelieveld, zorgen ervoor dat je meteen zin krijgt om aan de slag te gaan. Elk recept heeft een ingrediëntenlijst die is ingedeeld naar onderdeel van het recept (deeg, vulling, decoratie etc.) en is voorzien van een korte introductie die het gerecht toelicht.

't Verrukkelijke kinderbakboek - Rutger van den Broek, Mark Haayema & Emanuel Wiemans

’t Verrukkelijke kinderbakboek is een fantastisch leuk, lekker en onderhoudend bakboek geworden dat elke beginnende Heel Holland Bakt kandidaat niet mag missen.

Lekkere recepten in een grote verscheidenheid, van ontbijt pannenkoekjes tot verjaardagstaarten, speltbroodjes en mierzoet gebak, in dit boek is echt van alles te vinden. Dankzij de verhalen, weetjes en gedichten over de familie Bakker is het zelfs zonder direct bakdoel ook nog eens heerlijk om ontspannen door te bladeren op de bank met een kop thee en een lekker stuk appeltaart met havermout.

Titel: ’t Verrukkelijke kinderbakboek
Auteur: Rutger van den Broek & Mark Haayema
Illustraties: Emanuel Wiemans
ISBN: 9789047626671
Verschijningsdatum: oktober 2017
Bladzijden: 160
Afmetingen: 204 x 231 x 21 mm
Leestijd: 60 min.
Leeftijd: 8+
Prijs: € 22,99

Website auteur: rutgerbakt.nl

Website auteur: markhaayema.nl

Website illustrator: emanuelwiemans.com

Koop 't Verrukkelijke kinderbakboek' op Paagman.nlVind 't Verrukkelijke kinderbakboek' in de bibliotheek