Taart – Meneer Zee & Dorien Bellaar

Illustratie door Jantien Baas: Taart – Meneer Zee & Dorien Bellaar

Vol passie maakt de bakker elke dag weer mooie en verrukkelijke taarten, taarten die eigenlijk té mooi en verrukkelijk zijn om aan te snijden of op te eten.

Uit wanhoop en armoede bakt de bakker dan maar wat zoete broodjes en daar blijken zijn klanten wel voor te porren te zijn, maar broodjes bakken is niet wat de bakker voor ogen had toen hij zijn carrière als patissier begon.

Taart - Meneer Zee & Dorien Bellaar

Zo ontspint zich een hartverwarmend verhaal over een bakker die liever zijn passie volgt dan dat hij rijk wordt van iets waar hij geen plezier uit haalt. Maar het moet toch mogelijk zijn om mensen zijn taarten te laten eten?

Veel Vlamingen zullen de naam van de schrijver van dit verhaal wel herkennen, ondanks dat hij een grote onbekende is voor de meeste Nederlandse lezers. Meneer Zee is het pseudoniem van de Vlaming Jan De Maeyer, bij onze geliefde zuiderburen een kindertheatermaker van formaat.

Taart - Meneer Zee & Dorien Bellaar

Zijn muzikale en inventieve theatershows zijn voor zowel kinderen als volwassenen bijzonder vermakelijk en mocht je eens in de gelegenheid zijn om bij zo’n show aanwezig te zijn, dan moet je die kans zeker niet laten schieten. Voor de oplettende lezer die met Meneer Zee bekend is, in het boek is zelfs nog een kleine cameo te vinden van de theatermaker/kinderboekenauteur.

De tekeningen bij het teksten van Meneer Zee zijn gemaakt door de Hollandse Dorien Bellaar. Dat maakt dit boek, uitgegeven door de Vlaamse imprint Horizon, die weer onderdeel is van de Nederlandse uitgeversfamilie Overamstel, een prachtig voorbeeld van Vlaams-Hollandse samenwerking. En dat mag best vaker gebeuren, zeker als het zulke leuke boeken oplevert als deze.

Taart - Meneer Zee & Dorien Bellaar

Een hartstikke leuk prentenboek met een waardevol verhaal. Want als er meer mensen zouden zijn die hun passie volgden, in plaats van het grote geld, zouden er vast ook veel meer mooie en verrukkelijke taarten worden gemaakt. Want wat is er nou belangrijker dan taart?!

Titel: Taart
Auteur: Meneer Zee
Illustraties: Dorien Bellaar
Uitgeverij: Horizon
ISBN: 9789463962384
Verschijningsdatum: november 2020
Bladzijden: 40
Afmetingen: 226 x 228 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 13,99

Website auteur: meneerzee.be

Website illustrator: dorienbellaar.nl

Koop 'Taart' bij Paagman.nlVind 'Taart' in de bibliotheek