Voordat Bo naar bed kan moet er nog wel wat gebeuren, hij moet nog een laatste hapje eten, maar ook zichzelf wassen en z’n tanden poetsen bijvoorbeeld. Eigenlijk precies zoals bij veel dieren gebeurt, want alle dieren slapen immers, ook wespen.
Tijdens het naar bed gaan voeren Bo en zijn moeder een interessant gesprek waarbij de paralellen tussen mensen- en dierenrijk een speelse manier zijn geworden om de kleine Bo in bed te krijgen.
Tiptoe Print slaat weer toe met een prachtig prentenboek dat opvalt door de felle kleuren, de prachtige losse tekeningen en het grote formaat van het prentenboek, zowel in maat als in hoeveelheid bladzijden.
Wat gebeurt er als de ezel een rode knop vind met een bordje erbij dat je niet op de knop mag drukken, maar hij het toch doet? Hoe houd de houtworm de specht voor de gek en wie was er al een hele tijd verliefd op de kikker?
Kom dit alles en nog veel meer bijzondere dingen te weten in een unieke verhalenbundel over een heel bijzonder bos en zijn inwoners.
Dit is al weer de tweede verhalenbundel door Korneel De Rynck en dit keer neemt Naomi Christiaans de illustraties voor haar rekening. Net als de eerste boek is het een verzameling licht-filosofische dierenfabels geworden die heerlijk voorlezen voor jonge kinderen.
Julius Muis is het liefst alleen. Hij ontloopt eigenlijk al zijn mede-bosbewoners, vaak uit noodzaak, maar bijna even vaak omdat hij ze maar vervelend vindt. Tot hij ineens onverwacht bezoek krijgt en dat blijkt toch leuker dan hij op het eerste gezicht had verwacht.
Het verhaal van een zelfredzame muis die zijn eigen gang gaat, maar in een onverwachte bezoeker een nog minder verwachte vriend vindt.
Het tweede boek dat wij recenseren van Joe Todd-Stanton is misschien nog wel mooier dan het eerste, ‘Het geheim van de Zwarte Rots, wat toch ook al een prachtboek was. Net als het vorige boek heeft deze ook weer een hele fijne stevige omslag en mooi dik papier, wat meteen het gevoel van hoge kwaliteit geeft.
Wanneer de broertjes James en Thomas zich op een regenachtige dag vervelen, vinden ze ineens een geheimzinnige deur in de goed gevulde boekenkast op hun kamer.
De deur brengt ze naar een andere wereld, waar ze door leeuwen en schildpadden worden onthaalt en waar betoverende muziek klinkt, die hun een verhaal lijkt te willen vertellen…
Het eerste boek met geluid dat we hier recenseren en dat is niet zonder rede. Meestal zijn dit boeken met weinig samenhang en van wat lagere kwaliteit, gelukkig gaat dat absoluut niet op voor het vrolijke ‘Carnaval der Dieren’ van Jessica Courtney-Tickle.
Haas geniet met zijn vrienden van hun weiland aan de rand van het bos, met de rivier en de heuvel vlakbij. Dit moet wel de fijnste plek van de wereld zijn.
Een lange reis langs bijzondere plekken voert Haas van de ene verwondering in de andere. Allemaal fijne plekken, maar de fijnste plek is het niet, want overal mist toch iets, maar wat?…
Wanneer Haas zijn mooie plekje verlaat om op zoek te gaan naar de fijnste plek van de wereld, stapt hij een avontuur binnen dat door de mooie kleurrijke tekeningen overstroomt van optimisme en vrolijkheid.
New Scientist komt deze zomer ook weer met een leuk doeboek voor de vakantie, deze keer is het thema bijzondere beesten en daar kunnen ze natuurlijk wel mee uit de voeten.
De doeboeken van Young Scientist zijn altijd overgoten met een rijkelijk sausje van wetenschap en techniek en dat is in dit boek niet anders. Wees voorbereid om wat te leren dus!
Doolhoven, raadsels, verschillende soorten puzzels, codekrakers, zoek-de-verschillen, er is geen klassiek onderdeel van een vakantie doeboek dat dit boek niet bevat. En dan ook nog een hele berg aan informatie en weetjes over bijzondere dieren.
Een muis die zonder twijfel weet dat hij een tijger is en zo zeker van zichzelf is dat hij alle dieren en zelfs een echte tijger ervan weet te overtuigen.
Een grappig en vlot verhaal over een muis die uiteindelijk toch zijn reflectie in het water lijkt te zien, maar dan..
Tweeëndertig pagina’s pure lol, niet meer en niet minder. De muis met zijn bijzondere praatjes, die dieren die er steeds meer van overtuigd lijken te zijn dat hij het toch bij het juiste eind heeft en dan de onverwachte conclusie als kers op de taart.
Na een heftige storm, waarin een heleboel kratten van een vrachtschip worden geblazen en met veel geweld aanspoelen, kruipt er uit één van die kratten een robot die in tegenstelling tot zijn collega’s wel heel is gebleven.
Dat is het begin van een spannend en leerzaam avontuur voor Roz de robot, een avontuur waarin ze zichzelf en de onherbergzame, maar toch gastvrije wildernis leert kennen.
Een van de eerste recensies op deze website gin over het geniale ‘Meneer Tijger wordt wild‘ van Peter Brown, een heerlijk tegendraads prentenboek met een welkome boodschap, dat nog steeds moeiteloos de harten van de allerjongsten steelt.