Het super vrolijke magisch woud is natuurlijk super vrolijk en heel erg magisch, maar er wil ook nog wel eens een giga-gevaar de vrede verstoren. Dit keer neemt het gevaar de vorm aan van een gemene gigazwam wat de super vrolijke helden dan ook weer een groots en meeslepend avontuur belooft te bezorgen.
Een eenhoorn, een faun, een kabouter en een fee (oja en natuurlijk een paddenstoel) zijn de aangewezen helden om dit gevaar het hoofd te bieden, de opmaat voor een vrolijk gestoord verhaal.
Een heerlijk bizar verhaal in de traditie van veelverkopers als De Waanzinnige Boomhut, Kapitein Onderbroek en Tom Groot, maar dan met dwergen, eenhoorns en draken in een land vol magie.
Hilda woont in een toverachtige vallei vol mysterieuze wezens, samen met haar moeder en haar kleine huisdier, het voshertje Twijg. Maar niet alle wezens in de vallei zijn even goedaardig en haar moeder besluit dan ook dat het tijd is om naar de stad te verhuizen.
Dat wil Hilda echter absoluut niet en dus smeedt ze een plan om vrede te sluiten met het elfenvolk en zo hopelijk haar moeder te overtuigen om toch te blijven.
Het zal niet zo heel vaak voorkomen dat een strip uiteindelijk als boek in de boekwinkel komt te liggen en dan ook nog terwijl er een animatieserie (op Netflix) over dezelfde hoofdpersoon verschijnt. Maar dat is dus precies wat er met de verhalen over Hilda en Twijg momenteel gebeurt.
Giselle, een eenvoudig boerenmeisje, raakt verliefd op Loys die zich voordoet als gewone boerenjongen, maar eigenlijk Albrecht heet, een prins blijkt te zijn en zelfs al verloofd is. Als de jager Hilarion hier achter komt en Albrecht confronteert met zijn bedrog loopt het slecht af met Giselle.
Maar dan krijgt Giselle opnieuw een kans om haar lief Albrecht te ontmoeten als één van koningin Myrtha’s Wili’s. Als blijkt dat die geen goede bedoelingen heeft, kan Giselle dan haar geliefde redden?
Giselle is van origine een ballet, het enige ballet dat tot de Romantiek gerekend kan worden en geheel bewaard is gebleven. Het heeft vanaf zijn première in 1841 grote zeges gevierd in de Europese opera’s en theaters en werd al snel opgevoerd over de hele wereld.