De geheime club ‘De Groene Hand’ zet zijn tanden in twee mysterieuze en spannende zaken en dit keer kan jij ze helpen deze op te lossen. Twee spannende verhalen in één pocket vol met raadsels, puzzels en geheimzinnige opdrachten.
Na drie ouderwets leuke verhalen in de traditie van ‘De Vijf’ en ‘De Bende van de Zwarte Hand’ is er nu een doeboek met de avonturen van ‘De Groene Hand’, vol met activiteiten om zelf te doen of op te lossen.
Het nieuwste boek in de spannende serie over de vijf avontuurlijke leden van “De Groene Hand” is iets bijzonders. Dit keer is er namelijk niet alleen een verhaal om te lezen, het zijn er zelfs twee deze keer, maar er zijn ook allerlei leuke opdrachten, quizzen en raadsels op te lossen.
Computers kom je tegenwoordig overal tegen, in de koelkast, in de tv, in je auto en bijna iedereen heeft er eentje in zijn zak zitten. De huidige generatie van ‘cybernatives’, kinderen die zijn opgegroeid met internet en computers, kunnen natuurlijk hun weg met gemak vinden op laptop, mobiel en tablet.
Maar hoe worden al die mooie games en handige websites toch op het scherm getoverd en wat gebeurd er allemaal aan de binnenkant, zodat die computers hun werk kunnen doen?
In ‘Hackers met Hoedjes’ legt Cyber Security expert Ines Duits in begrijpelijke taal uit wat computers zijn, hoe ze werken en waarom ze soms zo raar doen. Bijna 50 hoofdstukken die verschillende onderwerpen rondom het onderwerp computers voor kinderen eenvoudig weten uit te leggen.
Niets is zo spannend als het samenstellen van je eigen berichten in code of geheimtaal. Iets wat de mens al sinds de uitvinding van het schrift schijnt te hebben gedaan om anderen ervan te weerhouden hun berichten te lezen. Geliefden onderling, militairen die posities communiceren en geheim agenten die hun bevindingen aan hun leidinggevenden willen doorgeven.
Maar ook veel kinderen vinden dit reuze interessant en voor die kinderen is er dit boek, dat geen onderwerp onbesproken laat als het geheimschrift en geheime codes betreft. Van de vroege oudheid en de tijd van Napoleon tot de Tweede Wereldoorlog en het huidige computertijdperk.
Roy Apps, de schrijver van dit boek, is in Groot Brittannië een bekendheid, hij heeft zelfs al eens een BAFTA gewonnen voor zijn bijdrage aan de Britse jeugd film en -televisiewereld. Van zijn vele non-fictie boeken en zelfs enkele fictie-boeken is dit vooralsnog het enige boek dat in het Nederlands verschenen is. Ik vermoed dat dit vooral komt omdat veel van de onderwerpen waar hij over schrijft te specifiek Brits zijn om in Nederland erg populair te worden.