Haas geniet met zijn vrienden van hun weiland aan de rand van het bos, met de rivier en de heuvel vlakbij. Dit moet wel de fijnste plek van de wereld zijn.
Een lange reis langs bijzondere plekken voert Haas van de ene verwondering in de andere. Allemaal fijne plekken, maar de fijnste plek is het niet, want overal mist toch iets, maar wat?…
Wanneer Haas zijn mooie plekje verlaat om op zoek te gaan naar de fijnste plek van de wereld, stapt hij een avontuur binnen dat door de mooie kleurrijke tekeningen overstroomt van optimisme en vrolijkheid.
Een muis die zonder twijfel weet dat hij een tijger is en zo zeker van zichzelf is dat hij alle dieren en zelfs een echte tijger ervan weet te overtuigen.
Een grappig en vlot verhaal over een muis die uiteindelijk toch zijn reflectie in het water lijkt te zien, maar dan..
Tweeëndertig pagina’s pure lol, niet meer en niet minder. De muis met zijn bijzondere praatjes, die dieren die er steeds meer van overtuigd lijken te zijn dat hij het toch bij het juiste eind heeft en dan de onverwachte conclusie als kers op de taart.
Bij een verlaten kamp in het Amazone oerwoud werd het materiaal gevonden waar Teddy Keen ‘Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger’ van heeft samengesteld. Een survivalhandboek, een dagboek, een inspiratiebron, een reisverslag, dit boek is het allemaal en nog heel veel meer!
Aan de hand van fantastische potloodtekeningen deelt de Onbekende Ontdekkingsreiziger zijn niet onaanzienlijke kennis en eigen ervaringen over overleven in de wildernis.
Wat een werk moet het maken van dit boek zijn geweest! Elke bladzijde van het bijna tweehonderd pagina dikke boek is voorzien van de beeldschone en gedetailleerde tekeningen van de “onbekende” maker. Afbeeldingen die ook nog eens zijn voorzien van uitgebreide uitleg over alles wat je mogelijk zou willen weten om je avontuur in de wildernis te overleven.
De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn begonnen en daarom zijn er in boekhandel en bibliotheek weer allerhande leuke activiteiten rond voorlezen en voorgelezen worden.
Dit jaar zijn de Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari en ook zijn er weer allerlei feestelijke edities van het Prentenboek van het Jaar te koop. Er is natuurlijk ook weer een prentenboeken top 10 met fantastische prentenboeken en een heleboel leuke evenementen en acties bij jou in de buurt.
Deze keer heeft ‘Moppereend’ de eer als prentenboek van het jaar te zijn uitgegeven. Een grappig verhaal over een mopperende eend dat elke kleuter zal aanspreken. Dit boek is zoals elk jaar in een gewone, een grote editie en in een goedkope mini-editie van €5,25 verkrijgbaar in de betere boekhandel.
Haaien, kwallen, walvissen, zeehonden, octopussen, pitvissen, krabben, schildpadden, slangen en nog heel veel meer dieren kun je vinden in dit betoverende boek van Yuval Zommer over de zee en haar inwoners.
De zee zit vol met dieren, vreemde en gewone dieren, bekende en onbekende dieren, kleine dieren en grote dieren. Yuval Zommer doet een moedige poging ze allemaal te tonen in dit grote boek over de zee en komt een heel eind.
Wat als eerste opvalt aan dit boek is de grootte, met bijna 35 cm hoog en 24 cm breed is dit met recht een joekel te noemen en dan heeft het ook nog meer dan 60 pagina’s. Meer dan genoeg ruimte voor heel veel informatie en afbeeldingen.
Kinderen zitten vol met vragen, niet allemaal even makkelijk te beantwoorden voor de gemiddelde ouder. Daarom nu een boek wat enerzijds de volwassene de antwoorden kan geven en anderzijds het kind vol met vragen naast die antwoorden weer een heleboel nieuwe vragen kan bezorgen.
Over alles van Richard Platt en James Brown gaat natuurlijk niet over alles. Als je wikipedia zou uitprinten dan heb je een volledige bibliotheek nodig om de printouts in op te slaan, maar het doet zeker een moedige poging en divers zijn de onderwerpen absoluut.
Van de illustrator van ‘Over alles’ komt nu, in samenwerking met Lily Murray, een waanzinnig mooi boek over wereldsteden. Een groot boek met grote afbeeldingen van de mooiste wereldsteden en allerlei interessante informatie over die steden.
Uiteraard worden niet alle steden behandeld, maar is er gekozen voor de mooiste, bijzonderste of meest tot de verbeelding sprekende steden, verspreid over de hele wereld. Parijs, Kaapstad, New York, Shanghai en Rio ontbreken uiteraard niet, maar ook Amsterdam heeft een plekje gekregen.