Een nieuw jaar, een nieuwe ‘Geef een prentenboek cadeau!’. Deze prachtige actie van het CPNB om alle kinderen van de echte klassiekers onder de prentenboeken te voorzien, is vrijdag 18 juni weer van start gegaan. Voor een klein prijsje (€2,50) kun je jouw eigen kinderbibliotheek (of die van een ander) van een fantastisch klassiek prentenboek voorzien.
Dit jaar draait alles om de internationale bestseller ‘Max en de Maximonster’ van Maurice Sendak, een pracht van een prentenboek!
Net als vorig jaar is de actie door de coronacrisis van april naar juni verplaatst, maar nu de boekhandels weer gewoon open zijn is er geen denkbare reden meer om niet onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde te rennen en een pracht van een prentenboek aan te schaffen.
De jaarlijkse actie ‘Geef een prentenboek cadeau!’ is vrijdag 12 juni weer van start gegaan. Voor een mooi prijsje (€2,50) kun je jouw kinderbibliotheek (of die van een ander) van een fantastisch leuk klassiek prentenboek voorzien.
En wat een leuk prentenboek is er voor dit jaar geselecteerd, het onvolprezen ‘Woeste Willem’ van Ingrid en Dieter Schubert, die wil je niet missen!
Babar de olifantenkoning gaat op zoek naar de Kerstman om hem te vragen ook een bezoek te brengen aan Olifantenland. Na een lange zoektocht en de onmisbare hulp van Duck de hond, lukt het hem de kerstman te vinden in zijn onderaardse huis. Helaas heeft de Kerstman het al veel te druk met de mensenkinderen om ook nog de olifantenkinderen te bezoeken op kerstavond. Maar Babar zou Babar niet zijn als hij daar niet een oplossing voor weet te vinden.
Uiteindelijk ontmoeten alle olifantenkinderen de kerstman in levende lijve en ondanks dat hij ze echt niet op kerstavond kan bezoeken, zorgt Babar ervoor dat ze toch allemaal kadootjes in hun kerstkousen vinden de volgende ochtend.
Babar de olifant is natuurlijk een behoorlijk bekende verschijning. De serie heeft vanaf het eerste boek uit 1931, over Babar die de jungle verlaat, allerlei moderne dingen leert en later terugkeert en tot koning van de olifanten wordt gekroond, al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 17 talen wereldwijd. Maar dit boek is nog eens extra bijzonder omdat het de laatste was die door schepper Jean de Brunhoff zelf is gemaakt. Het boek is zelfs nooit helemaal door hem afgemaakt, de laatste inkleuringen zijn door zijn broer Michel gedaan nadat Jean in 1937 was overleden aan tuberculose.