Lizzie Mabbott heeft een heel bijzonder kookboek geschreven voor kinderen, gevuld met een enorme verscheidenheid aan recepten, weetjes, kennis en uitdagingen. Alle windstreken zijn vertegenwoordigt en er is een lekker recept voor iedere smaak te vinden.
Van pudding, baksteenkip, dumplings, vissticks, maïsbeignets, appel-, braambes- en hazelnootflappen en groene wereldsauzen, in dit boek vindt je alleen interessante, bijzondere en soms zelfs ronduit onalledaagse recepten.
Kookboeken zijn een favoriet genre van de Kinderboekenbaas, we hebben dan ook heelveelprachtigeexemplaren mogen recenseren op deze website. Ook ‘Het allerleukste kinderkookboek’ is weer een prachtig staaltje kookliteratuur voor kinderen, waar we met veel plezier deze recensie over schrijven.
Dat je zelfs voor peuters een kookboek kunt maken bewijst Lannoo met ‘Het grote boek voor kleine koks’, niet met recepten, maar wel met de eerste oefeningen om je kroost de motoriek te leren die nodig is in de keuken.
Van mixer tot pizzasnijder geeft dit boek in verschillende voedsels je kind een belangrijke les over vorm, beweging en motoriek.
Tegelijkertijd één van de kleinste én één van de grootste boeken die we hier hebben gerecenseerd, want met maar 10 pagina’s is dit boek wel bijna tweeëneenhalve centimeter dik.
Koken kun je niet vroeg genoeg leren en gelukkig zijn er dan ook voldoende kookboeken die zich op kinderen richten. Helaas zijn de gerechten daarin vaak niet al te origineel, daar kun je dit boek echter niet van beschuldigen.
Honderdtwintig pagina’s vol met de meest uiteenlopende gerechten, voorzien van heldere uitleg en duidelijk geïllustreerde stappen.
Een beetje kookboek is lekker dik, dus vol met recepten en mooie foto’s van de gerechten om likkebaardend alvast te genieten voor je nog maar een enkele pan op het vuur hebt gezet. Zo ook dit kookboek, dat weliswaar kinderen als doelgroep heeft, maar niks voor andere kookboeken onder doet in ambitie.