De dictator is in z’n eentje de baas in het land, hij is de beste, de grootste, de dapperste en de slimste, maar hij heeft geen vrienden. Wanneer je zo fantastisch bent is er namelijk geen plek voor anderen, die zouden wel eens wat anders kunnen gaan denken en dat kan natuurlijk niet.
Hoe werkt zo’n dictatuur, waarin één iemand alles bepaald en de rest niks te zeggen heeft? Waarom bestaat de dictatuur überhaupt en hoe komt het dat het vaak zo lang duurt tot ze (onherroepelijk) weer ten onder gaan?
Een kinderboek over dictaturen, het is weer eens wat anders! Het werkt echter wel verbazingwekkend goed, met de prachtige illustraties van Mikel Casel en de licht ironische teksten van Equipo Plantel kun je op een vrij natuurlijke en pijnloze manier de afschuwelijke aspecten van dictatoriale regimes bespreken met jouw kroost.
Soms komt er een boek uit waarvan je niet eens wist dat je er al jaren op zat te wachten, dit boek is daar een prachtig voorbeeld van.
Een prachtige atlas, met helaas maar één kaart, maar wel bomvol met culinaire informatie per land ingedeeld. Culinaire hoogstandjes en dagelijkse kost passeren de revue, natuurlijk met heel wat recepten en andere inspiratie om een leven lang lekker en verrassend internationaal te eten.
Zesentwintig landen en vijfenzestig recepten in honderd en twaalf pagina’s, met voor ieder land vier bomvolle pagina’s aan informatie en prachtige illustraties, is dit een boek waar genoeg informatie in staat voor een enorme hoeveelheid eetplezier.
Emma komt uit Nederland, heeft een broertje die Lucas heet en een hond genaamd Max, ze gaat naar school, speelt graag spelletjes met haar vrienden, houdt van sport en zit graag achter de computer. Emma is een gemiddeld Nederlands meisje en de perfecte gids tijdens een reis om de wereld in infographics.
Dit boek staat namelijk bomvol met gegevens over kinderen over de hele wereld en wat de gewoontes zijn in andere landen. Hoeveel tijd besteden ze in Frankrijk aan huiswerk, wat eten ze in Korea bij het ontbijt en naar welk pretpark gaan Braziliaanse kinderen?
Interessante onderwerpen die nauw aansluiten bij de leefwereld van kinderen worden in dit boek in spetterende infographics weergegeven, als een hele hippe Grote Bosatlas, maar dan zonder al die saaie kaarten.
Helaas kun je dit jaar de wereld niet in trekken, maar gelukkig is er altijd nog dit mooie spelletjesboek waar je het virtueel mee kunt doen.
Voor 37 landen in de wereld is er een pagina ingericht met spelletjes, weetjes en andere leuke bezigheden om je toch een beetje het vakantiegevoel uit het buitenland te geven.
Dit is ook weer een echt klassiek vakantie doeboek waar het genre groot mee is geworden, een thema en een enorme berg leuke spelletjes, raadsels en weetjes om je een vakantie lang mee bezig te houden op de achterbank.
Dit keer een buitengewoon mooie atlas speciaal voor kinderen, van het Poolse auteurs-echtpaar Aleksandra en Daniel Mizielinski. Ontdek samen met je kroost de landen van de wereld en wat deze zo uniek en bijzonder maken. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk en leerzaam.
De kaarten krijgen uiteraard alle ruimte in dit grote boek en zijn voorzien van speelse tekeningen in mooie heldere kleuren. Er zijn ook wat basisgegevens over elk land op weergegeven, zoals inwonertal en naam van de hoofdstad. Een detail dat ik zelf erg leuk vind, is dat er voor elk land staat aangegeven wat een populaire (oftewel typische) jongens- en meisjesnaam is.