Chaya is niet zomaar een meisje, sommigen zouden zeggen dat ze brutaal of eigenwijs is, of zelfs opstandig, maar zelf ziet ze dat heel anders. Feit is echter dat ze zichzelf behoorlijk in de nesten weet te werken door haar bijzondere gevoel voor rechtvaardigheid.
Dit keer kan ze zich er echter echt niet meer uitkletsen en er zit dan ook niets anders op dan samen met haar vrienden, en een olifant genaamd Ananda, de jungle in te vluchten, maar wat ze daar aantreft zal haar leven voor altijd veranderen.
De ontsnapping naar de wildernis en de daaropvolgende achtervolging door de soldaten van de koning zijn de opmaat naar een super spannend verhaal dat pas in de laatste bladzijden van het boek tot een conclusie komt.
Zes verhalen over zes stoere meisjes, die ieder hun eigen avontuur beleven, het ene verhaal in Nederland en België een stuk bekender dan het andere, maar allemaal bijzondere sprookjes waarin slimme en daadkrachtige dames de hoofdrol spelen.
Uit alle delen van de wereld komen deze spannende verhalen waarin zes heel verschillende meisjes de hoofdrol opeisen en met moed en slimheid ieder obstakel weten te overkomen.
Elk verhaal is door een andere tekenaar geïllustreerd, ondanks dat al die verschillende stijlen normaliter tot een ratjetoe van kleuren en afbeeldingen zou leiden, is dat hier wonderwel niet het geval.
Babar de olifantenkoning gaat op zoek naar de Kerstman om hem te vragen ook een bezoek te brengen aan Olifantenland. Na een lange zoektocht en de onmisbare hulp van Duck de hond, lukt het hem de kerstman te vinden in zijn onderaardse huis. Helaas heeft de Kerstman het al veel te druk met de mensenkinderen om ook nog de olifantenkinderen te bezoeken op kerstavond. Maar Babar zou Babar niet zijn als hij daar niet een oplossing voor weet te vinden.
Uiteindelijk ontmoeten alle olifantenkinderen de kerstman in levende lijve en ondanks dat hij ze echt niet op kerstavond kan bezoeken, zorgt Babar ervoor dat ze toch allemaal kadootjes in hun kerstkousen vinden de volgende ochtend.
Babar de olifant is natuurlijk een behoorlijk bekende verschijning. De serie heeft vanaf het eerste boek uit 1931, over Babar die de jungle verlaat, allerlei moderne dingen leert en later terugkeert en tot koning van de olifanten wordt gekroond, al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 17 talen wereldwijd. Maar dit boek is nog eens extra bijzonder omdat het de laatste was die door schepper Jean de Brunhoff zelf is gemaakt. Het boek is zelfs nooit helemaal door hem afgemaakt, de laatste inkleuringen zijn door zijn broer Michel gedaan nadat Jean in 1937 was overleden aan tuberculose.
Pomelo komt er ineens achter dat hij is gegroeid. Hij is dolgelukkig, maar het roept ook veel vragen op; Groeit alles wel even snel? En als je groeit, word je dan ook wijzer, net als de schildpad?
De hoofdpersoon Pomelo is een klein roze olifantje die leeft in een wereld waar hij net zo klein is als een paardebloem, een miertje en de kleine aardappeltjes, zijn vriendjes. Dat hij ineens groter is geworden doet hem nadenken over het fenomeen groeien en de gevolgen daarvan. Gelukkig is hij nuchter genoeg om zich niet van de wijs te laten brengen en besluit hij dat hij wel zal zien wat de toekomst hem zal brengen.
De vragen die Pomelo zichzelf stelt zullen veel ouders bekend voorkomen, en niet allemaal zijn ze zo makkelijk te beantwoorden. Al gaat Pomelo misschien wel erg ver, het kan nooit kwaad het hier eens over te hebben met je kinderen met dit boek als aanleiding.