Bij een verlaten kamp in het Amazone oerwoud werd het materiaal gevonden waar Teddy Keen ‘Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger’ van heeft samengesteld. Een survivalhandboek, een dagboek, een inspiratiebron, een reisverslag, dit boek is het allemaal en nog heel veel meer!
Aan de hand van fantastische potloodtekeningen deelt de Onbekende Ontdekkingsreiziger zijn niet onaanzienlijke kennis en eigen ervaringen over overleven in de wildernis.
Wat een werk moet het maken van dit boek zijn geweest! Elke bladzijde van het bijna tweehonderd pagina dikke boek is voorzien van de beeldschone en gedetailleerde tekeningen van de “onbekende” maker. Afbeeldingen die ook nog eens zijn voorzien van uitgebreide uitleg over alles wat je mogelijk zou willen weten om je avontuur in de wildernis te overleven.
Cruz Coronado is toegelaten tot de Explorer Academy, het instituut waar elk jaar een selecte groep kinderen tot buitengewone ontdekkingsreizigers wordt opgeleid. Op de Academy aangekomen komt hij er echter achter dat zijn familie een geschiedenis heeft op de school en dat er voor hem meer op het spel staat dan hij verwachtte.
Dit is het eerste deel in een nieuwe serie boeken over jonge explorers, met zeven delen in de planning, die is opgezet door de National Geographic Society en wereldwijd wordt uitgegeven.
Als er één organisatie is die weet hoe je een school voor ontdekkingsreizigers zou moeten opzetten dan is het National Geographic Society wel, opgericht in 1888 met als doel het ontdekken, bestuderen en conserveren van natuur, historie en cultuur over de hele wereld.
Sylvia Weve komt eigenlijk nooit in Ootmarsum, maar die ene keer dat ze er was, in de Koggelsteeg, deed ze de vondst van haar leven. Een gedeelte van een geschrift in slechte staat, maar leesbaar, waar na een speurtocht naar de rest en de inmiddels overleden auteur én een grote reparatieklus, uiteindelijk dit boek uit is voorgekomen.
Een bonte verzameling van tot nu toe onbekende dieren, tenminste, ik ben ze nog nooit tegengekomen.. Van de Gekooide Tureluur (lat. Avis Insanus Captus) tot de Wamsteker (lat. Feles Vadere Alibi) en de Slotslak (lat. Cochlea Arx) zijn dit allemaal uiterst bijzondere en vooral onconventionele diersoorten.
Gouden Penseel winnares Sylvia Weve is een ondertussen behoorlijk bekende en gelauwerde illustratrice die, naast veel werk voor tijdschriften en kranten, door verschillende kinderboekenauteurs wordt gevraagd om de illustraties te leveren bij hun schrijfwerk. Dit keer doet Weve alles zelf en schrijft ze dus ook de behoorlijk absurde teksten van dit boek vol onbestaanbare dieren.