Als je denkt dat de hele wereld is ontdekt, dat alle witte plekken op de kaart zijn ingekleurd en dat er niks meer te avonturieren is, dan heb je het goed mis!
De ‘Atlas voor avonturiers’ laat zien dat er voor de echte avonturier nog zat te onderzoeken is, dat er nog hartstikke veel onontdekte schatten zijn om te vinden en dat gevaar, spanning en avontuur over de hele wereld om de hoek ligt.
Eigenlijk is natuurlijk elke atlas een atlas voor avonturiers, maar dit is wel een hele bijzondere met onderwerpen specifiek gericht op de ontdekkingsreizigers, de vrijbuiters, de schatzoekers en de waaghalzen.
Door een noodlottig ongeluk storten Fred, Constantia (Con), Lila en Max neer in het ongerepte amazone gebied. Fred, die altijd al ontdekkingsreiziger wilde worden, grijpt zijn kans en het stel zet alles op alles om te overleven in de wildernis.
Maar dan vinden ze ineens toch sporen van mensen en blijkt de jungle minder ongerept dan gedacht, wat is er diep in het donkere woud nog meer voor bijzonders te ontdekken?
Spannend, grappig en vanaf de eerst pagina grijpt het je om je tot de laatste pagina niet meer los te laten. Een heerlijk boek om in weg te dromen en voordat je het door hebt is het alweer uit, ondanks het stevige aantal pagina’s.
Bij een verlaten kamp in het Amazone oerwoud werd het materiaal gevonden waar Teddy Keen ‘Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger’ van heeft samengesteld. Een survivalhandboek, een dagboek, een inspiratiebron, een reisverslag, dit boek is het allemaal en nog heel veel meer!
Aan de hand van fantastische potloodtekeningen deelt de Onbekende Ontdekkingsreiziger zijn niet onaanzienlijke kennis en eigen ervaringen over overleven in de wildernis.
Wat een werk moet het maken van dit boek zijn geweest! Elke bladzijde van het bijna tweehonderd pagina dikke boek is voorzien van de beeldschone en gedetailleerde tekeningen van de “onbekende” maker. Afbeeldingen die ook nog eens zijn voorzien van uitgebreide uitleg over alles wat je mogelijk zou willen weten om je avontuur in de wildernis te overleven.
Cruz Coronado is toegelaten tot de Explorer Academy, het instituut waar elk jaar een selecte groep kinderen tot buitengewone ontdekkingsreizigers wordt opgeleid. Op de Academy aangekomen komt hij er echter achter dat zijn familie een geschiedenis heeft op de school en dat er voor hem meer op het spel staat dan hij verwachtte.
Dit is het eerste deel in een nieuwe serie boeken over jonge explorers, met zeven delen in de planning, die is opgezet door de National Geographic Society en wereldwijd wordt uitgegeven.
Als er één organisatie is die weet hoe je een school voor ontdekkingsreizigers zou moeten opzetten dan is het National Geographic Society wel, opgericht in 1888 met als doel het ontdekken, bestuderen en conserveren van natuur, historie en cultuur over de hele wereld.
Hoe goed ken je je eigen stad eigenlijk? Leidt jij ook aan de afwijking dat je de bezienswaardigheden in je eigen stad (een rondleiding door de 2e kamer, de beklimming van de Dom, of een boottochtje door de grachten) nog nooit hebt gedaan/gezien? Dan is er voor jou nu het perfecte boek om je eigen stad toch een stuk beter te leren kennen!
Door middel van een hele berg verschillende expedities kun je op ontdekkingstocht door je eigen (of iemand anders z’n) stad en zul je hem in een heel nieuw licht zien.
Uitgeverij Snor staat er om bekend dat ze eigenwijze boeken uitgeven en deze past perfect in dat rijtje. Door net even anders naar je omgeving te kijken en activiteiten te ondernemen waardoor je dat vanzelf gaat doen, geeft dit boek je een hele nieuwe kijk op je bekende buurt.
Twee avontuurlijke, maar toch heel verschillende robots, gaan op zoek naar hun oorsprong en maken een gevaarlijke tocht dwars door de onbekende wildernis. De reis is lang en moeizaam en voert hen langs allerlei onontdekte landschappen, maar uiteindelijk worden ze beloond met een vondst die hun voorstellingsvermogen ver te boven gaat.
Er is weinig bekend over hoe de robotsamenleving is ontstaan en daarom word er een expeditie op touw gezet om daar meer duidelijkheid over te verkrijgen. Het is echter zeer de vraag of dat gaat lukken, of dat deze expeditie juist alleen maar meer vragen op zal werpen.
Dit is het eerste boek dat op deze site gerecenseerd wordt waarbij het niet helemaal duidelijk is of het een prentenboek of een leesboek is. De afbeeldingen zijn bijna paginagroot en domineren de bladzijden, maar er staat voor een prentenboek wel erg veel tekst in en met 100 pagina’s is het ook meteen het meest omvangrijke prentenboek dat we op de site hebben staan.
Het is nog niet zo lang dat we alle uithoeken van onze planeet in kaart hebben gebracht, in dit boek een eerbetoon aan allen die daaraan hebben bijgedragen door op ontdekking te gaan. De grootste ontdekkingsreizigers van de geschiedenis worden behandeld, van de wereldberoemde Marco Polo tot de vrij onbekende Jermak Timofejevitsj en de pas recent overleden Neil Armstrong.
Want nu we de aarde volledig in kaart hebben gebracht, lonkt het volgende rijk van het onbekende, de oneindige ruimte. Om moedig te gaan waar geen mens eerder is geweest!
We realiseren ons tegenwoordig natuurlijk steeds beter dat al die ontdekkingsreizen niet alleen positieve dingen hebben gebracht en dat deze helden zich zo nu en dan weinig heroïsch hebben gedragen in den vreemde. Ook daar is aandacht voor in dit boek en worden de ontdekkingen in de context geplaatst die we van een modern boek kunnen verwachten, zonder dat de misdragingen én prestaties van de avonturiers worden gebagatelliseerd.