Keila woont met haar trouwe hond Blik op een heel bijzonder zwevend eiland. Op een koude winterdag vind ze een vreemd wezen in de duinen, hij blijkt Appel te heten en een droid te zijn, de eerste van velen die al snel het eiland overspoelen.
De droids blijken een hele eigen wil te hebben en al snel maken ze de dienst uit op het eiland. Dat is voor de dappere Keila het startsein voor een spannende en gevaarlijke tocht om het eiland te bevrijden van deze bizarre plaag.
Dit is alweer het vierde deel in de Eiland-serie van Elle Lepoutre en Marianne Eijgendaal, waarin Keila voor de vierde keer een spannend avontuur beleefd. Was het eerste deel voor jonge lezers vanaf 6 jaar geschikt, dit boek is, net als het vorige, vooral voor kinderen vanaf 8 bedoeld.
Een koninklijk stel lukt het maar niet om de troonopvolging veilig te stellen en ten einde raad nemen Koning en Koningin apart van elkaar een onorthodoxe stap, die zowaar twee prachtige, maar wel heel bijzondere kinderen oplevert.
Een ouderwets sprookje in een modern jasje, een boek dat zich precies in het midden tussen prentenboek en stripboek beweegt, Tom Gauld laat zien wat hij kan in zijn eerste kinderboek.
Tom Gauld zijn typische tekenstijl werkt verbazingwekkend goed in een kinderboek, de illustraties zijn prachtig helder en zitten regelmatig vol met de interessantste details. De teksten die ook van zijn hand zijn, zijn vakkundig vertaald door gevierd kinderboekenauteur Tjibbe Veldkamp en zouden zo uit een klassiek sprookje kunnen komen.
Wanneer een tornado het huis met Dorothy en haar hondje Toto er in de lucht in slingert en pas weer laat landen in een onbekende en mysterieuze omgeving, begint een zoektocht die zijn weerga niet kent.
Een verhaal dat al op heel veel manieren, al heel vaak is verteld, is nu gelukkig in een degelijke, moderne vertaling ook gewoon weer te lezen in het Nederlands.
Want iedereen zou ‘The Wonderful Wizard of Oz’ moeten kunnen lezen, een spannend en bizar verhaal over moed, slimheid, doorzettingsvermogen, vriendschap en (zelf)vertrouwen dat al zo’n 120 jaar de harten van zijn lezers steelt.
Na een heftige storm, waarin een heleboel kratten van een vrachtschip worden geblazen en met veel geweld aanspoelen, kruipt er uit één van die kratten een robot die in tegenstelling tot zijn collega’s wel heel is gebleven.
Dat is het begin van een spannend en leerzaam avontuur voor Roz de robot, een avontuur waarin ze zichzelf en de onherbergzame, maar toch gastvrije wildernis leert kennen.
Een van de eerste recensies op deze website gin over het geniale ‘Meneer Tijger wordt wild‘ van Peter Brown, een heerlijk tegendraads prentenboek met een welkome boodschap, dat nog steeds moeiteloos de harten van de allerjongsten steelt.
Twee avontuurlijke, maar toch heel verschillende robots, gaan op zoek naar hun oorsprong en maken een gevaarlijke tocht dwars door de onbekende wildernis. De reis is lang en moeizaam en voert hen langs allerlei onontdekte landschappen, maar uiteindelijk worden ze beloond met een vondst die hun voorstellingsvermogen ver te boven gaat.
Er is weinig bekend over hoe de robotsamenleving is ontstaan en daarom word er een expeditie op touw gezet om daar meer duidelijkheid over te verkrijgen. Het is echter zeer de vraag of dat gaat lukken, of dat deze expeditie juist alleen maar meer vragen op zal werpen.
Dit is het eerste boek dat op deze site gerecenseerd wordt waarbij het niet helemaal duidelijk is of het een prentenboek of een leesboek is. De afbeeldingen zijn bijna paginagroot en domineren de bladzijden, maar er staat voor een prentenboek wel erg veel tekst in en met 100 pagina’s is het ook meteen het meest omvangrijke prentenboek dat we op de site hebben staan.