In de vallei is het leven goed, maar geen ontwikkeling blijft de bewoners bespaart. Het begint met alleen wat dinosaurussen, maar als de mens zich er eenmaal heeft gevestigd volgen de veranderingen zich in snel tempo op.
Met het verhaal van deze ene vallei wordt ook het verhaal van de hele mensheid (of misschien de aarde) verteld, van opkomst tot ondergang, tot diep in de toekomst, waarin de vallei weer de rust van een mensloos bestaan terug vind.
Uitgeverij BOYCOTT heeft ondertussen aardig naam gemaakt met het uitgeven van bijzondere prentenboeken, vaak vooral grafisch heel interessant. Dit boek is een perfect voorbeeld daarvan, een gigantisch, prachtig en interessant prentenboek waar je bij elke lezing weer wat nieuws in ontdekt.
Wanneer de naamloze hoofdrolspeler op zoek gaat naar zijn vrienden, krijgen wij een rondleiding door de wijk waar hij woont. Een wijk waarin de meest hoogstaande architectonische juweeltjes zijn verzameld.
Een bijna filosofische zoektocht leidt de protagonist van zijn eigen voordeur langs de huizen van zijn vrienden en weer terug naar diezelfde voordeur, waar onverwacht iedereen te vinden is!
De vrolijke felgekleurde huizen in een enorme verscheidenheid aan maten en vormen, in combinatie met de mensen die rustig hun eigen weg gaan, terwijl de hoofdrolspeler alle hoeken en gaten van zijn geliefde wijk doorzoekt, maakt dit een heerlijk vrolijk kijkboek waar veel in te ontdekken valt.
Elke stad is uniek, met zijn eigen gewoontes, gebouwen en eigenaardigheden. In ‘Een rondje door Den Haag’ worden typisch Haagse objecten getoond om de jongste lichting stadsbewoners alvast kennis te laten maken met de iconen van de stad.
Na Rotterdam is nu ook Den Haag aan de beurt en kunnen de allerkleinsten alvast een rondje maken door hun stad om bekend te worden met wat Den Haag nou Den Haag maakt.
De afbeeldingen in dit mooie kartonboekje zijn voor niet-Hagenezen waarschijnlijk net zo herkenbaar als voor volbloed Hagenaars. De meeste voorwerpen zoals het Torentje en het Vredespaleis zijn net als het Haagse Hopje en de Scheveningse Pier landelijk bekende fenomenen.
Hoe goed ken je je eigen stad eigenlijk? Leidt jij ook aan de afwijking dat je de bezienswaardigheden in je eigen stad (een rondleiding door de 2e kamer, de beklimming van de Dom, of een boottochtje door de grachten) nog nooit hebt gedaan/gezien? Dan is er voor jou nu het perfecte boek om je eigen stad toch een stuk beter te leren kennen!
Door middel van een hele berg verschillende expedities kun je op ontdekkingstocht door je eigen (of iemand anders z’n) stad en zul je hem in een heel nieuw licht zien.
Uitgeverij Snor staat er om bekend dat ze eigenwijze boeken uitgeven en deze past perfect in dat rijtje. Door net even anders naar je omgeving te kijken en activiteiten te ondernemen waardoor je dat vanzelf gaat doen, geeft dit boek je een hele nieuwe kijk op je bekende buurt.
Van de illustrator van ‘Over alles’ komt nu, in samenwerking met Lily Murray, een waanzinnig mooi boek over wereldsteden. Een groot boek met grote afbeeldingen van de mooiste wereldsteden en allerlei interessante informatie over die steden.
Uiteraard worden niet alle steden behandeld, maar is er gekozen voor de mooiste, bijzonderste of meest tot de verbeelding sprekende steden, verspreid over de hele wereld. Parijs, Kaapstad, New York, Shanghai en Rio ontbreken uiteraard niet, maar ook Amsterdam heeft een plekje gekregen.
Alles wat je mogelijk zou willen weten over de werking van een stad, het ontstaan, de huizen, het vervoer, de mensen en de omgeving. Open de flapjes en krijg een nóg gedetailleerdere kijk op het leven in en om de stad.
Dit boek, eerder verschenen in het Engels, is een genot om open te slaan en houdt je uren zoet. Een groot aantal van de pagina’s zijn uitklapbaar, waardoor je wel goed de ruimte moet nemen wanneer je eraan begint.