Heksje Hazel leeft alleen in haar huisje in het bos en geniet van het rustige leven in de natuur en het ritme van de seizoenen, samen met haar vriendjes, de muizen, konijnen, kikkers, uilen en soms zelfs een enkele trol.
Elk seizoen brengt weer nieuwe bezigheden, avonturen en kennismakingen die alleen beleeft kunnen worden in die periode van het jaar, want elk seizoen in het bos heeft zijn hele eigen karakter.
In vier mooie verhalen, voor elk seizoen eentje, wordt Heksje Hazel haar bestaan in het bos uit de doeken gedaan en krijgen wij meteen een intiem kijkje in het leven van haar dierenvrienden.
Een beer en een mol houden gezellig samen hun winterslaap, maar dan barst de beer het hol uit, de lente tegemoet. Zal hij in zijn enthousiasme ooit nog bij de mol terugkeren in hun kleine knusse hol?
De seizoenen verstrijken en de beer geniet van alles dat groeit en bloeit, maar als de winter weer terugkeert moet hij wel weer op zoek naar zijn winterslaapbuddy.
Leopold heeft weer zijn best gedaan met dit mooie nieuwe prentenboek van Milja Praagman. Een mooie stevige harde kaft, die een beetje ruw, maar erg fijn aanvoelt, met dik, luxe papier, maken hier een heel chic prentenboek van.
Babar de olifantenkoning gaat op zoek naar de Kerstman om hem te vragen ook een bezoek te brengen aan Olifantenland. Na een lange zoektocht en de onmisbare hulp van Duck de hond, lukt het hem de kerstman te vinden in zijn onderaardse huis. Helaas heeft de Kerstman het al veel te druk met de mensenkinderen om ook nog de olifantenkinderen te bezoeken op kerstavond. Maar Babar zou Babar niet zijn als hij daar niet een oplossing voor weet te vinden.
Uiteindelijk ontmoeten alle olifantenkinderen de kerstman in levende lijve en ondanks dat hij ze echt niet op kerstavond kan bezoeken, zorgt Babar ervoor dat ze toch allemaal kadootjes in hun kerstkousen vinden de volgende ochtend.
Babar de olifant is natuurlijk een behoorlijk bekende verschijning. De serie heeft vanaf het eerste boek uit 1931, over Babar die de jungle verlaat, allerlei moderne dingen leert en later terugkeert en tot koning van de olifanten wordt gekroond, al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 17 talen wereldwijd. Maar dit boek is nog eens extra bijzonder omdat het de laatste was die door schepper Jean de Brunhoff zelf is gemaakt. Het boek is zelfs nooit helemaal door hem afgemaakt, de laatste inkleuringen zijn door zijn broer Michel gedaan nadat Jean in 1937 was overleden aan tuberculose.