Tijger – Jan Jutte

Illustratie door Jantien Baas: Tijger – Jan Jutte

Op een van haar wandelingen door het besneeuwde bos komt Josefien een Tijger tegen, die haar naar huis volgt en de daaropvolgende dagen haar trouwe metgezel wordt. Uiteraard vergt dat wat gewenning in het stadje, maar dan wordt Tijger ook in de armen van de rest van de bevolking gesloten.

Na een tijdje wordt Tijger echter ziek, een ziekte die alleen maar heimwee kan zijn en Josefien gaat op reis om haar trouwe vriend weer thuis te brengen.

Tijger - Jan Jutte

Tijger is een mooi groot prentenboek geworden dat met bravoure en warme kleuren een eenvoudig verhaal over vriendschap, heimwee en eenzaamheid voor kinderen van bijna alle leeftijden brengt. De hoofdpersoon en titelgever van dit boek steelt dan ook de show op de fantastische tekeningen die om de tijger heen lijken te zijn gemaakt.

De met dikke lijnen getekende Tijger staat centraal in elke tekening en doet erg denken aan de mooie, maar wat ouderwetse afbeeldingen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, de tijd waarin dit verhaal zich ongeveer af moet spelen.

Tijger - Jan Jutte

Auteur Jan Jutte heeft al een bijna eindeloos oeuvre op zijn naam dat vanaf 1983 is opgebouwd en waar nog steeds aan wordt gewerkt. Jutte heeft de Gouden Penseel al drie keer in ontvangst mogen nemen en heeft illustraties geleverd voor klassieke auteurs als Toon Tellegen, Rindert Kromhout, Annie M.G. Schmidt en Paul van Loon.

Ook zijn er al meerdere leuke Gouden boekjes van zijn hand verschenen en heeft hij de illustraties geleverd voor het leuke, en ook al verfilmde, ‘Brammetje Baas’. Een auteur met een hoge productie en veel talent, dat is in ieder geval heel duidelijk.

Tijger - Jan Jutte

Uitgeverij Lemniscaat heeft voor dit boek ook weer een korte trailer gemaakt, vergeet niet het geluid aan te zetten!

De vrolijke en kleurrijke afbeeldingen, die typerend zijn voor het werk van Jan Jutte, maken ook dit boek over eenzaamheid en vriendschap toch weer een heel vrolijk verhaal.

Tijger is dan ook een hartverwarmend prentenboek, dat zelfs de grootste cynicus niet onberoerd zal laten.

Titel: Tijger
Auteur: Jan Jutte
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047710714
Verschijningsdatum: juni 2019
Bladzijden: 50
Afmetingen: 215 x 330 x 12 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,95

Website auteur: janjutte.nl

Koop 'Tijger' bij Paagman.nlVind 'Tijger' in de bibliotheek