Over de uitgeverij: Atlas Contact

Uitgeverij Atlas Contact komt voort uit de fusie van uitgeverij Atlas en uitgeverij Contact met uitgeverij L.J. Veen in 2012.

Uitgeverij L.J. Veen werd in 1887 opgericht door Lambertus Jacobus Veen en maakte naam met zijn destijds moderne vormgeving en verkooptechnieken van literaire boeken. De naam van de uitgeverij leeft voort in de fondslijn ‘L.J. Veen Klassiek’, waarin Uitgeverij Atlas Contact klassieke werken van schrijvers heeft ondergebracht.

Atlas was van 1991 tot de fusie een zelfstandige uitgeverij, opgericht in Amsterdam door Emile Brugman en Ellen Schalker en al snel een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Atlas gaf ongeveer honderd nieuwe titels per jaar uit op het gebied van literaire fictie en non-fictie, zowel oorspronkelijk Nederlands als vertaald.

Uitgeverij Contact werd in 1933 opgericht met als oorspronkelijk doel om de Nederlandse bevolking te waarschuwen voor de gevaren van het nazisme. Het richtte zich voornamelijk op non-fictie uitgaven, maar heeft bijvoorbeeld ook het Dagboek van Anne Frank uitgegeven.

Tegenwoordig is Atlas Contact onderdeel van de Veen Bosch en Keunigs uitgeversgroep.

Website: atlascontact.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

De vakanties van de kleine Nicolaas – Jean-Jacques Sempe & Rene Goscinny

Illustratie door Jantien Baas: De vakanties van de kleine Nicolaas – Jean-Jacques Sempe & Rene Goscinny

Nicolaas heeft een zwaar schooljaar achter de rug, met heel veel vervelende proefwerken, strenge leraren en knokpartijen met zijn vriendjes op het schoolplein. Maar nu is het zomervakantie en daar gaat hij met volle teugen van genieten!

Op zomerkamp met zijn vriendjes, maar ook met papa en mama naar het strand, avonturen genoeg om te beleven voor de bijdehante jongeman.

De vakanties van de kleine Nicolaas - Jean-Jacques Sempe & Rene Goscinny

Le petit Nicolas is wereldberoemd in Frankrijk, vergelijkbaar bijvoorbeeld met ‘Le Petit Prince‘ of Babar, maar helaas, net als veel andere Franse iconen, buiten Frankrijk amper bekend. Gelukkig gebruiken veel Franse lerar(ess)en het origineel in de Franse les op de middelbare school en dus kennen Nederlanders Nicolaas vooral daar van. De verhalen gaan over de avonturen van de ondeugende Nicolaas en zijn vriendjes, die op de lagere school in de jaren zestig zitten en zijn gemodelleerd naar de jeugd van de auteurs.

Lees meer »