Over de uitgeverij: Billy Bones

Billy Bones is de in 2018 opgerichte imprint van de Amsterdamse uitgeverij Meis & Maas die zich richt op kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

De uitgeverij richt zich met dit fonds op boeken die aansluiten op de belevingswereld van kinderen en wil vooral kinderen bereiken die nog niet weten dat ze lezen leuk (gaan) vinden. Het is de bedoeling dat doel te bereiken met het uitgeven van kwalitatief hoogstaande en toegankelijke (non-)fictie vol humor en avontuur.

Website: billybones.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums – Christopher Edge

Illustratie door Jantien Baas: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums – Christopher Edge

Stein Knap is hartstikke slim, dat kan ook bijna niet anders als allebei je ouders briljante wetenschappers zijn. Wanneer Stein zijn moeder komt te overlijden kan zijn vader ondanks al zijn kennis Stein niet uitleggen waar ze nu is gebleven en dus gaat Stein zelf maar op zoek.

Gewapend met zijn zelfbedachte kwantumbanaantheorie verkent Stein een aantal parallelle universums, maar wat hij daar aantreft had zelfs hij niet kunnen bedenken.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums - Christopher Edge

Dit is het eerste boek van kinderboekenauteur Christopher Edge dat in het Nederlands verschijnt, maar het heeft alle elementen in zich die de boeken van de Britse veelschrijver Edge karakteriseren. Zo zal hij zware of ingewikkelde onderwerpen niet snel uit de weg gaan, en dat doet hij in dit boek dan ook zeker niet.

Lees meer »