Over uitgeverij: Clavis

Clavis is een Vlaamse uitgeverij van kinderboeken opgericht in 1981 door de familie Werck. Het is de grootste kinderboekenuitgever in het Nederlandse taalgebied, met vestigingen in Hasselt, Amsterdam en New York.

Jaarlijks realiseert uitgeverij Clavis zo’n tweehonderd nieuwe titels, honderd herdrukken en wereldwijd honderden licentiecontracten.

Als één van de weinige uitgeverijen heeft Clavis 2 eigen ‘concept stores’, beiden gesitueerd in Hasselt, waar het hoofdkantoor ook gevestigd is.

De bedrijfsslogan luidt: ‘wij maken kinderdromen waar’.

Website: clavisbooks.com

Alle recensies over deze uitgeverij:

Eddie, Belle en Flo naar Londen – Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Illustratie door Jantien Baas: Eddie, Belle en Flo naar Londen – Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Eddie en Flo gaan voor de laatste keer met hun school op een heel bijzonder klassenuitje, de laatste keer, omdat de school moet sluiten want de school is te gewoon en daarom zijn er te weinig leerlingen. Natuurlijk gaat er weer van alles mis tijdens de reis en op de koop toe lijkt de eigenaardige buschauffeur ook vanalles in zijn schild te voeren.

Eddie en Flo regelen voor de hele klas een onverwacht en zeer bijzonder schoolreisje vlak voor de schoolvakantie, waar Juf Lieke niks van weet (en aanvankelijk zelfs wat moeite mee heeft). Uiteraard gaan oom Ewald en hondje Belle ook weer mee en dat beloofd weer een groots avontuur te worden.

Eddie, Belle en Flo naar Londen - Inga Mol & Beatrijs van Deursen

Het tweede deel alweer in de Eddie, Belle en Flo serie van auteur Inga Mol, waarin de hoofdrolspelers opnieuw op avontuur gaan en de meest bizarre belevenissen hebben. Speelde het eerste deel zich grotendeels af in Frankrijk, nu gaan Eddie, Belle en Flo met de hele klas met op schoolreis naar Londen waar uiteraard een heleboel toeristische trekpleisters worden aangedaan, maar er ook een avontuur wordt beleefd wat alleen in het Dinosaurusbotjes Museum in Londen beleefd kan worden.

Lees meer »