Over uitgeverij: Davidsfonds

Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk, van origine Katholiek en opgericht in 1875 om Nederlandstalige cultuur te promoten. Het geeft jeugd- en volwassenenboeken uit, organiseert grote en kleine culturele evenementen, biedt cursussen op hoog niveau aan en zet cultuurreizen met toonaangevende reisleiders op.

Het Davidsfonds heeft zijn hoofdzetel in Leuven, maar is via lokale afdelingen actief op zo’n 500 plaatsen in heel Vlaanderen en Brussel.

De focus bij alles wat het Davidsfonds doet, ligt op geschiedenis, taal of kunst.

Website: davidsfonds.be

Alle recensies over deze uitgeverij:

De lange reis – Agathe Demois & Vincent Godeau

Illustratie door Jantien Baas: De lange reis – Agathe Demois & Vincent Godeau

Roodsnaveltje heeft een lange reis voor de boeg, van de ene kant helemaal naar de andere kant. Op zijn tocht komt hij vanalles tegen, veel is verborgen, maar daar is vast wat op te vinden!

De lange reis is een heel bijzonder boek, een boek in 2 kleuren en met een “magische kijker”. Met de kijker kun je de verrassingen op de pagina’s vinden, zowel door het ver af te houden, of juist dichtbij om de verborgen details te ontdekken.

De lange reis - Agathe Demois & Vincent Godeau

De tekeningen in het boek zijn in het blauw en rood gemaakt zodat je alleen met de rode lens de blauwe lijnen kunt zien die zitten verstopt achter de rode tekeningen. De verstopte plaatjes zijn vaak niet wat je verwacht te vinden en het boek zit vol met visuele grapjes. Telkens denk je te weten wat er verstopt zit, maar vaak ben je toch weer op het verkeerde been gezet.

Lees meer »