Over de uitgeverij: Davidsfonds

Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk, van origine Katholiek en opgericht in 1875 om Nederlandstalige cultuur te promoten. Het geeft jeugd- en volwassenenboeken uit, organiseert grote en kleine culturele evenementen, biedt cursussen op hoog niveau aan en zet cultuurreizen met toonaangevende reisleiders op.

Het Davidsfonds heeft zijn hoofdzetel in Leuven, maar is via lokale afdelingen actief op zo’n 500 plaatsen in heel Vlaanderen en Brussel.

De focus bij alles wat het Davidsfonds doet, ligt op geschiedenis, taal of kunst.

De uitgeeftak is sinds 2016 onder de vleugels van Standaard Uitgeverij (voorheen WPG Belgie) gebracht, maar vaart nog steeds haar onafhankelijke door cultuur geïnspireerde koers.

Website: davidsfonds.be

Alle recensies over deze uitgeverij:

Nachtleven! – Lena Sjoberg

Illustratie door Jantien Baas: Nachtleven! – Lena Sjoberg

Voor kinderen zit de nacht vol met mysterie, wat gebeurt er toch als de zon onder is en het overal donker is? Gaan alle dieren ook slapen omdat er niks meer te zien is of hebben dieren en planten misschien slimme oplossingen bedacht voor het tekort aan zonlicht?

Deze en andere vragen over de nacht, het donker en wat er dan allemaal gebeurt in de natuur, worden beantwoord in dit wonderschone, donkere boek van Lena Sjöberg.

Nachtleven! - Lena Sjoberg

Dit keer geen boek met welterusten verhalen of een boek over hoe dieren slapen, maar juist een boek over de gewoontes van de dieren en planten die ‘s-nachts niet gaan slapen. Dat blijken er nog een heleboel meer te zijn dan je zou verwachten en daar zitten ook nog eens een heleboel erg bijzondere bij!

Lees meer »

De lange reis – Agathe Demois & Vincent Godeau

Illustratie door Jantien Baas: De lange reis – Agathe Demois & Vincent Godeau

Roodsnaveltje heeft een lange reis voor de boeg, van de ene kant helemaal naar de andere kant. Op zijn tocht komt hij vanalles tegen, veel is verborgen, maar daar is vast wat op te vinden!

De lange reis is een heel bijzonder boek, een boek in 2 kleuren en met een “magische kijker”. Met de kijker kun je de verrassingen op de pagina’s vinden, zowel door het ver af te houden, of juist dichtbij om de verborgen details te ontdekken.

De lange reis - Agathe Demois & Vincent Godeau

De tekeningen in het boek zijn in het blauw en rood gemaakt zodat je alleen met de rode lens de blauwe lijnen kunt zien die zitten verstopt achter de rode tekeningen. De verstopte plaatjes zijn vaak niet wat je verwacht te vinden en het boek zit vol met visuele grapjes. Telkens denk je te weten wat er verstopt zit, maar vaak ben je toch weer op het verkeerde been gezet.

Lees meer »