Over de uitgeverij: De Vier Windstreken

Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken komt voort uit NordSüd Verlag, een Zwitserse uitgeverij die haar boeken graag in Nederland wilde uitgeven en de uitgeverij daartoe in 1983 in Rijswijk oprichtte.

Tegenwoordig is de uitgeverij volledig onafhankelijk en worden er veel meer boeken uitgegeven dan alleen Nederlandse vertalingen van het aanbod van de oorspronkelijke Zwitserse moederuitgeverij. De nadruk van de uitgaven ligt op prentenboeken, zowel vertaald als originele Nederlandse boeken.

De Vier Windstreken is ook de Nederlandse uitgever van de bekende Pixi mini prentenboeken.

Website: vierwindstreken.com

Alle recensies over deze uitgeverij:

Vreemde vogels – Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

Illustratie door Jantien Baas: Vreemde vogels – Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

Mies, Mo en Cato zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor hun reis naar Afrika. In de winter is het in Nederland immers veel te koud en zoeken ze graag een lekker warm land op om in te overwinteren.

Maar alle drie de vogels lijken geen haast te hebben en de voorbereidingen duren maar voort. Is er straks nog wel voldoende tijd over voor de lange reis?

Vreemde vogels - Suzanne van der Horst & Sanne van Winden

De drie bijzonder aparte vogels bereiden zich elk op hun geheel eigen manier voor op hun grote reis en dat leidt tot een prachtig prentenboek met een explosie aan kleuren en excentrieke uitspattingen.

Lees meer »