Over de uitgeverij: Forte

Na vanuit hoofdkantoor Baarn jarenlang zelfstandig faam te hebben gemaakt als Nederlandstalige non-fictie uitgeverij is Forte Uitgevers in januari 2021 overgenomen door Unieboek Het Spectrum. Daar leeft de naam Forte voort in een aantal imprints die het werk van Forte’s thematische fondsen van voor 2021 voortzetten.

In het fonds Forte Creatief zijn alle boeken over onder andere haken, breien, naaien, kleien, maar ook de creatieve boeken specifiek voor kinderen ondergebracht.

Forte Culinair is de tak waarin kookboeken en andere culinaire uitgaven worden gedaan, waaronder dus ook de kinderkookboeken.

Website uitgeverij: fortecreatief.nl

Website uitgeverij: forteculinair.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Het kinderkookboek van De keuken van Kiki – Petra Bosland

Illustratie door Jantien Baas: Het kinderkookboek van De keuken van Kiki – Petra Bosland

Mensen die dit blog met enige regelmaat lezen weten dat ik een groot liefhebber ben van kinderkookboeken, mijns inziens de meest ondergewaardeerde categorie in de kinderboekenwereld. En van een kinderkookboek als dit wordt ik helemaal blij!

Dit boek is gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar kan zonder problemen tippen aan 9 van de 10 kookboeken voor volwassenen (en de laatste blaast het helemaal uit het water).

Het kinderkookboek van De keuken van Kiki - Petra Bosland

De keuken van Kiki is een kinderkookschool uit Den Haag en dit is het eerste kookboek dat uit die kookschool voortkomt. Alle recepten zijn dan ook uitgebreid getest door de doelgroep en zijn naast erg lekker ook niet te moeilijk, maar belangrijker nog, ook niet te makkelijk.

Lees meer »

Rembrandt voor kids – Frank van Ark & Geert Gratama

Illustratie door Jantien Baas: Rembrandt voor kids – Frank van Ark & Geert Gratama

Een leuk en verrassend creatief doeboek om de kunstzinnige ontwikkeling van je kind een zetje in de juiste richting te geven.

Rembrandt voor kids - Frank van Ark & Geert Gratama

De uitgeverij Forte Creatief heeft ondertussen een hele serie boeken in deze reeks uitgegeven, allemaal geschreven door Frank van Ark en geïllustreerd door Geert Gratema. Ieder boek heeft een ander thema en allemaal staan ze bomvol leuke oefeningen om zelf te doen.

Lees meer »