Over de uitgeverij: Houtekiet

Uitgeverij Houtekiet werd opgericht in 1986 door Julien Weverbergh en is gevestigd in Antwerpen. De uitgeverij, genoemd naar de roman van Gerald Walschap, maakt sinds 2015 deel uit van de Nederlandse Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep.

Houtekiet brengt literaire romans, thrillers en kwaliteitsvolle non-fictie over historische, economische, filosofische, wetenschappelijke en medische onderwerpen op de markt.

Tussen 1998 en 2003 organiseerde de uitgeverij de Mathildaprijs, waarbij de winnaar niet alleen een prijs won, maar zijn/haar werk ook werd uitgegeven door de uitgeverij.

Website: houtekiet.be

Alle recensies over deze uitgeverij:

De stad van de dromende boeken – Walter Moers

Illustratie door Jantien Baas: De stad van de dromende boeken – Walter Moers

Na de dood van zijn dichtpeet gaat Hildegunst van Mythenmetz op bedevaart naar Boekheim, een stad volledig gewijd aan het geschreven woord, op zoek naar de schrijver van een perfect manuscript.  Boekheim lijkt de droom van de aspirant-auteur, met in elke straat meer boekhandels dan in een gemiddelde stad in totaal te vinden zijn. Zwaar bewapende boekjagers speuren de onderwereld van de stad af naar zeldzame uitgaven en in elk cafe of restaurant worden elke avond de beste literaire pareltjes door de geniale leden van het voorlezersgilde gedeclameerd.

Maar dan blijkt Boekheim in de grip te zijn van een gevaarlijke en waanzinnige slechterik, die eigenhandig de literaire wereld van Zamonië naar zijn hand zet. Hildegunst raakt verstrikt in de dodelijke catacomben van de stad waar de boekhandelaren van de bovenwereld eeuwen lang hun voorraad hebben opgeslagen en waar de boeken een eigen leven zijn gaan leiden. Overleeft hij deze levensgevaarlijke zoektocht waar zelfs de meest geharde boekjagers regelmatig niet van terugkeren?

De stad van de dromende boeken - Walter Moers

Zowel de tekst als de afbeeldingen in dit boek zijn gemaakt door Walter Moers die naast auteur ook een (in Duitsland) goedverkopende striptekenaar is. Om de zoveel pagina’s kun je die zwarte geïnkte afbeeldingen vinden die de absurde avonturen van Hildegunst nog eens extra levendig uitbeelden.

Lees meer »