Over de uitgeverij: KokBoekencentrum

Uitgeverij KokBoekencentrum is voortgekomen uit de fusie van Uitgeverij Kok en Boekencentrum Uitgevers in 2017, na de overname van Boekencentrum Uitgevers door VBK Uitgevers. Als oudste van de twee fusiegenoten heeft de, van origine gereformeerde, Kampense Uitgeverij Kok een geschiedenis die teruggaat tot 1894.

Met de fusie kwam de grootste Nederlandstalige uitgeverij van christelijke uitgaven tot stand, die zich op zowel producten in print, digitaal als audio richt, in fictie en non-fictie, voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De uitgeverij richt zich op lezers die zich laten inspireren door het christelijk geloof en de cultuur van het christendom, maar geeft ook uit voor hen die een open en empathische houding ten aanzien van godsdienst en geloof hebben zonder zichzelf als gelovig te bestempelen, en voor diegenen die ervoor openstaan bij andere religieuze tradities kennis, inzicht, rituelen en vormen te onderzoeken.

Uitgeverij KokBoekencentrum is onderdeel van de Veen Bosch en Keunings uitgeversgroep.

Website: kokboekencentrum.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

De wereld achter de kastdeur – C.S. Lewis

Illustratie door Jantien Baas: De wereld achter de kastdeur – C.S. Lewis

Wanneer Lucy en haar zus en twee broers in een groot huis midden op het platteland worden geplaatst om te ontsnappen aan de luchtaanvallen op London, gaan ze al snel op ontdekkingstocht in de schier eindeloze kamers van het grote landhuis.

Als Lucy in één van de kamers een deur naar een andere wereld ontdekt, leidt dat al snel tot een groots avontuur, wat nog maar de opmaat zal zijn naar een leven vol heroïek en dappere strijd voor de vier (konings)kinderen.

De wereld achter de kastdeur - C.S. Lewis

De Kronieken van Narnia zijn in Nederland relatief onbekend, maar in Groot Brittannië is het een begrip in de grootte van Pluk van de Petteflet, Pippi Langkous of In de Ban van de Ring. Gelukkig is daar met de succesvolle filmserie verandering in gekomen en kan er door deze nieuwe vertaling ook weer in Nederland en België van de boeken worden genoten.

Lees meer »

Reizigers in het dierenrijk – Markéta Špacková, Eva Bártová & Jana K. Kudrnová

Illustratie door Jantien Baas: Reizigers in het dierenrijk – Markéta Špacková, Eva Bártová & Jana K. Kudrnová

Dat trekvogels gigantische afstanden afleggen in hun tochten tussen de zomer en de winter is algemeen bekend, maar dat deze afstanden voor walvissen een peulenschil zijn, is voor de meeste lezers waarschijnlijk minder bekend.

Deze en nog heel veel meer interessante informatie over reizende dieren kun je vinden in dit mooie en complete boek over de minder honkvaste ingezetenen van het dierenrijk.

Reizigers in het dierenrijk - Markéta Špacková, Eva Bártová & Jana K. Kudrnová

In relatief weinig pagina’s wordt er veel informatie over de lezers uitgestort, opgedeeld in drie thema’s en met voor elk thema een grote uitklapbare landkaart, bevat dit boek alles wat je mogelijkerwijs over reizende dieren en insecten zou willen weten. Want vlak ook de insecten niet uit, die soms reizen van duizenden kilometers maken in hun relatief korte levens.

Lees meer »