Over de uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Kosmos Uitgevers is een uitgever van informatieve non-fictie boeken en is gevestigd in Utrecht. De huidige uitgeverij kwam in 1992 tot stand na een fusie tussen Uitgeverij Kosmos en Uitgeverij Zomer & Keuning.

De oorspronkelijke Uitgeverij Kosmos, opgericht in 1923 in Amsterdam, werd vooral bekend door boekbanden en omslagen die door bekende kunstenaars werden ontworpen. Bekende literaire auteurs als Jan Mens en Belcampo gaven hun boeken uit bij Kosmos, maar de uitgeverij zou zich vooral op het gebied van architectuur en toegepaste kunst ontwikkelen tot de belangrijkste uitgever in Nederland.

Kosmos Uitgevers is onderdeel van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep.

Website: kosmosuitgevers.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Meneer Ben als rode ridder – David McKee

Illustratie door Jantien Baas: Meneer Ben als rode ridder – David McKee

Meneer Ben is uitgenodigd voor een verkleedfeestje en gaat op zoek naar een mooi kostuum. Na lang zoeken vindt hij een leuk klein winkeltje met een eigenaardig mannetje dat de mooiste kostuums verhuurt. Helemaal bijzonder is de verkleedkamer, waar een deur naar een probeerkamer in zit!

Verkleed als Rode Ridder stapt Meneer Ben midden in een avontuur waarin hij als rode ridder een draak ontmoet en een koninkrijk van een bedrieglijke lucifermaker afhelpt. Dat levert hem zo veel opwinding op dat het verkleedfeest maar wordt overgeslagen. Maar dat winkeltje, daar gaat hij binnenkort nog een keer kijken, om te zien wat ze nog meer voor kostuums en avonturen in petto hebben.

Meneer Ben als rode ridder - David McKee

Van de boeken van Meneer Ben en zijn avonturen in de probeerkamer is een hele serie verschenen rond de jaren ’70. Meneer Ben was zelfs zo populair in Groot Brittannië dat er een televisieserie van 14 afleveringen van is gemaakt, bekijk bijvoorbeeld de (Engelstalige) aflevering over de rode ridder.

Lees meer »