Over de uitgeverij: Leonon Kinderboeken

Leonon Kinderboeken is een onafhankelijk en zelfstandige kinderboeken uitgeverij die is opgericht in 2002 en gevestigd is in Lierderholthuis. De uitgeverij is opgericht door Lenard Wolters en komt voort uit de Leonon Media Publishers, een uitgeverij van voornamelijk wetenschappelijke en educatieve uitgaven.

De uitgeverij is uniek in het Nederlandse taalgebied door het uitgebreide internationale netwerk in voornamelijk Azië. Er worden dan ook veel vertaalde boeken van Aziatische auteurs uitgegeven, maar ook uit bijvoorbeeld Frankrijk word het werk van veel auteurs uitgegeven.

Website: leononkinderboeken.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

Het nieuwe nest van de Kleine Marsus – Benjamin Chaud

Illustratie door Jantien Baas: Het nieuwe nest van de Kleine Marsus – Benjamin Chaud

De Marsupilami’s hebben een mooi veilig nest boven in de boomtoppen, maar dan blaast de storm het hele bos omver. Dus moet de familie Marsus op zoek naar een nieuwe plek voor hun nest, helaas blijken alle goede plekken al bezet te zijn…

Wanneer de kleintjes proberen een lori te redden die in het water is gevallen en de hele familie (en alle bosbewoners) te hulp moeten schieten, vinden ze dan toch nog een goede plek voor hun nieuwe huis, en wat voor een!

Het nieuwe nest van de Kleine Marsus - Benjamin Chaud

De auteur, Benjamin Chaud, is een bekendheid als kinderboeken illustrator en auteur in Frankrijk en zijn werk wordt ook veelvuldig in het Engels uitgegeven. Helaas blijft Nederland daarin een beetje achter. De boeken over het olifantje Pomelo, zoals de eerder gerecenseerde ‘Pomelo groeit‘, kwamen bijvoorbeeld in Nederland nooit van de grond, terwijl dat in Frankrijk een omvangrijke en goedlopende serie is.

Lees meer »