Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is voortgekomen uit de fusie in 1989 van A.W. Sijthoff’s Uitgeversmaatschappij, opgericht in 1851 en Uitgeverij Luitingh, wiens geschiedenis teruggaat tot 1947.
Beide uitgeverijen stonden bekend om hun diverse uitgaven, een koers waar na de fusie niets aan is gewijzigd, het fonds van Luitingh-Sijthoff is nog steeds gericht op een breed publiek. Er worden zowel commerciële als literaire romans uitgegeven en er is een divers aanbod van non-fictie, maar vooral in de genres van de thrillers en fantasy, zowel vertaald als Nederlands, is Luitingh-Sijthoff een grote speler in Nederland.
Sinds 2015 geeft Luitingh-Sijthoff ook kinder- en jeugdboeken (Young Adult) uit, zowel fictie als non-fictie.
Luitingh-Sijthoff is onderdeel van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep.
Klein Konijn is helemaal geen klein konijn, het is al best een heel groot konijn, en kan mama dan ook echt wel helpen met het op de post doen van een SUPER belangrijke brief,.. toch?
Ondanks de goede voorbereiding van Klein Konijn, en zijn toegewijde inzet, gaat er helaas hier en daar nog wel het één en ander mis.
Dit is alweer het tweede prentenboek waarin John Bond in felle, heldere kleuren een avontuur verteld van Klein Konijn, een ijverig en ambiteus konijntje dat nogal eens wat teveel hooi op zijn vork neemt.
Met een voorwoord van Nederlands enige echte astronaut bevat dit grappige boek een waarachtige geschiedenis van de ruimtevaart van 400 voor Christus tot het heden.
Pas vanaf de jaren 60 begint het echt een beetje op stoom te komen, maar je wist vast niet dat de oude Grieken zich al bezig hielden met de beginselen van de ruimtevaart?
Een geschiedenisboek over ruimtevaart? Jazeker, want de sterren roepen al eeuwenlang naar ons en de raketten die tegenwoordig de lucht in worden geschoten zijn gebaseerd op wetenschap waar al millennia geleden mee is begonnen.
Kakdonis en zijn vrienden Gassus, Ieniemieniemus, Bacterius en Insomnia halen het in hun hoofd om Adonis, de goddelijke broer van Kakdonis, als klassepresident uit te dagen!
Een middelbare schooldrama op de top van de Olympus en natuurlijk komt het hele bekende pantheon langs, maar niet zoals je eerder hebt gezien..
Een grappig en vlot verhaal over een miezer die zijn populaire broer op zijn nummer zet en zichzelf een stuk beter leert kennen, maar zichzelf eerst in de meest bizarre situaties terecht ziet komen.
Door een noodlottig ongeluk storten Fred, Constantia (Con), Lila en Max neer in het ongerepte amazone gebied. Fred, die altijd al ontdekkingsreiziger wilde worden, grijpt zijn kans en het stel zet alles op alles om te overleven in de wildernis.
Maar dan vinden ze ineens toch sporen van mensen en blijkt de jungle minder ongerept dan gedacht, wat is er diep in het donkere woud nog meer voor bijzonders te ontdekken?
Spannend, grappig en vanaf de eerst pagina grijpt het je om je tot de laatste pagina niet meer los te laten. Een heerlijk boek om in weg te dromen en voordat je het door hebt is het alweer uit, ondanks het stevige aantal pagina’s.
Ash woont in een klein dorpje aan de rand van de wereld, van alles afgesloten door de bevroren Sneeuwzee waar monsters het reizen zo goed als onmogelijk maken. Maar dan komt de slee IJshart in zijn leven en wordt hij meegevoerd in een wild avontuur naar alle uithoeken van de (on)bekende wereld.
Sinds bekend is dat Ash een liedwever is, iemand die de beschikking heeft over krachtige magie, wordt hij in zijn dorp gewantrouwd door iedereen behalve door de Yeti Tobu. Op zijn reis met de humeurige Tobu als eerste metgezel zal blijken dat het toch wel handig is om magische krachten te hebben.
Op de Sneeuwzee kan niet gevaren worden want deze is keihard bevroren, dus zeilt de IJshart als een slee met zijn dappere bemanning en vreemde kapitein over de hoofden van de monsters die zich eronder verborgen houden. Als dat geen garantie is voor een nagelbijtend spannend avontuur dan weet ik het ook niet meer.
Heeft Herre eindelijk zijn vader teruggevonden, vertrekt hij meteen weer op zoek naar de verdwenen vrouw van de geheimzinnige meneer Theunissen! Dat kan Herre natuurlijk niet op zich laten zitten en daarom reist hij ze achterna in dit nieuwe avontuur van Herre, dit keer diep in de jungle.
Nog nauwelijks bekomen van zijn avontuur op de Noordpool reist Herre dus alweer door naar het Amazonegebied, waar hij samen met zijn vriendin Mint eindelijk achter de ware identiteit van meneer Theunissen komt, of toch niet?
Dit is het derde deel uit de serie boeken over Herre en zijn bijzondere, grappige en gevaarlijke avonturen in zijn zoektochten naar zijn vader. De serie is razend populair, de eerste 2 delen wonnen allebei een pluim van de Senaat van de Kinderjury en ook het derde deel is weer een heerlijk spannend en grappig verhaal.
Miek de microbe gaat samen met jou op avontuur en verkent allerlei bijzondere microscopische landschappen die door hele kleine figuurtjes worden bewoond. Tijdens zijn tocht ontmoet Miek allerlei nieuwe vriendjes, zoals Cari de streptokok en Sjaak de schimmel en leren wij van alles over hun functies.
De kleinste levende wezens beleven ook avonturen blijkt uit dit bijzondere prentenboek, dat je een vrolijke introductie geeft in de wereld van het microscopische.
Een prentenboek over een microbe is natuurlijk een razend origineel idee en goed uitgevoerd kan het ook nog eens heel leuk en leerzaam worden. Dat is met dit boek wel gelukt, want geen kind kan de opdrachten van Miek weerstaan en verplaatst binnen no-time Miek en zijn vrienden naar allerlei nieuwe avontuurlijke locaties.
Jongeren en klimaat is een actueel thema, maar eigenlijk ook gewoon van alle tijden. De jongste generatie zal altijd de meeste gevolgen ondervinden van langzame processen als klimaatverandering en het broeikaseffect en hebben daarom het meeste te vrezen van de negatieve gevolgen.
Om die jongste generatie te helpen met tips en kennis om zelf een duurzamer en groener bestaan op te bouwen, is er nu dit boek vol praktische tips voor een ‘groen-en-toch-nog-steeds-heel-leuk-leven’.
Als je boek een voorwoord bevat van een heuse prinses ben je natuurlijk goed bezig, en dat is met dit boek dan ook het geval. Interviews met wetenschappers en ervaringsdeskundigen, reportages, praktische tips en ruimte voor je eigen groene tips maken dit een onmisbaar boek voor de jonge wereldverbeteraar.