Over de uitgeverij: Meis & Maas

De Amsterdamse uitgeverij Meis & Maas is voortgekomen uit Juniorpress, in 1973 opgericht door Rob Spijkstra. Tussen 2014 en 2016 ging de uitgeverij verder onder de naam JP Publishing en sinds 2016 is de naam Meis & Maas aangenomen. De uitgeverij richt zich op het uitgeven van magazines, boeken en lifestyle producten, zoals agenda's, voor kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar.

Meis & Maas geeft veel boeken uit van grote merken, zoals van Lego, Star Wars, Marvel en Minecraft. Veel boeken en andere producten van Meis & Maas zijn zowel in de boekhandel als de speelgoedwinkel te vinden.

Website: meisenmaas.nl

Alle recensies over deze uitgeverij:

CoderDojo: Maak je eigen game – Jurie Horneman

Illustratie door Jantien Baas: CoderDojo: Maak je eigen game – Jurie Horneman

Computers kun je tegenwoordig overal vinden, er is bijna geen activiteit meer te bedenken waar niet ergens een chip of een computer bij komt kijken. Inzicht in hoe die werken is dan ook een onderwerp waar al voor de jongste lezers boeken, software, speelgoed en cursussen over beschikbaar zijn.

Coderdojo is één van die initiatieven om kinderen op jonge leeftijd al in aanraking te brengen met het programmeren van computers, in dit boek uit de CoderDojo Nano serie gebeurt dat door zelf een computerspel te maken met behulp van javascript.

CoderDojo: Maak je eigen game - Jurie Horneman

Is een CoderDojo een evenement waar vrijwilligers jonge beginnelingen leren programmeren, een CodeDojo Nano kun je zelf met je vrienden opzetten om aan de hand van dit boek te leren programmeren. Het boek begint dan ook helemaal met de basis, welke programma’s heb je nodig, hoe gebruik je de browser console, welke woorden moet je weten etc. En vandaar uit gaat het steeds verder de diepte in tot collisions, FOR-lussen en animaties geen geheimen meer voor je hebben. Lees meer »